Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Η Ακαδημία των Όσκαρ παραδέχεται ότι η απάντηση στο περιστατικό με τον Γουίλ Σμιθ ήταν «ανεπαρκής»

Γουίλ Σμιθ

Μια από τις πιο αμήχανες στιγμές στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ καταγράφηκε στην 94η Τελετή Απονομής. Ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theatre και… χαστούκισε (!) τον Κρις Ροκ, ο οποίος παρουσίαζε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη για το περσινό φιάσκο των Όσκαρ, υποσχόμενη ότι θα είναι «πλήρως διαφανής» στο μέλλον.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ σημειώθηκε μετά από ένα σχόλιο που έκανε το 2022 ο Κρις Ροκ για την σύζυγο του Γουίλ Σμιθ. Και δευτερόλεπτα λεπτά, ο Γουίλ Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theatre, πλησίασε τον Κρις Ροκ και τον χαστούκισε σε… παγκόσμια μετάδοση!

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) που είναι υπεύθυνη για την ψηφοφορία για τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ και την τελετή απονομής διοργάνωσε γεύμα για τους υποψηφίους του 2023. Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, όπως ο Τομ Κρουζ, η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), Τζάνετ Γιανγκ, τόνισε, σύμφωνα με το Variety: «Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ.  

«Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής» ανέφερε. «Μάθαμε από αυτό ότι η Ακαδημία πρέπει να είναι πλήρως διαφανής και υπεύθυνη στις ενέργειές της και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης πρέπει να ενεργεί γρήγορα, συμπονετικά και αποφασιστικά για εμάς και για τον κλάδο μας» τόνισε. «Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης των βραβείων Όσκαρ 2022, ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον παρουσιαστή Κρις Ροκ στο πρόσωπο.

Εκείνο το βράδυ, ο Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό, η Ακαδημία συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσει πώς θα χειριζόταν την κατάσταση. Τελικά αποφασίστηκε να απαγορευθεί στον ηθοποιό να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ωστόσο, μέρες πριν από τη συνάντηση, ο Γουίλ Σμιθ είχε ήδη στείλει επιστολή παραίτησης στην Ακαδημία και από την ιδιότητα του μέλους στο όργανο των βραβείων Όσκαρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις