Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Η Γκρέτα Γκέργουικ πρόεδρος στο φεστιβάλ των Καννών, γράφει ιστορία

Η Γκρέτα Γκέργουικ πρόεδρος στο φεστιβάλ των Καννών, γράφει ιστορία

Η σκηνοθέτης της ταινίας Barbie που «έσπασε ταμεία» το περασμένο καλοκαίρι, Γκρέτα Γκέργουικ, θα είναι η πρόεδρος του θρυλικού φεστιβάλ των Καννών. Και είναι η πρώτη Αμερικανίδα που γίνεται πρόεδρος της Επιτροπής στις Κάννες και η νεότερη μετά τη Σοφία Λόρεν.

«Είναι μια προφανής επιλογή, καθώς η Γκρέτα Γκέργουικ ενσαρκώνει τόσο τολμηρά την ανανέωση του παγκόσμιου κινηματογράφου, της οποίας οι Κάννες είναι κάθε χρόνο προοίμιο», αναφέρουν για τη σκηνοθέτη της ταινίας Barbie η πρόεδρος του φεστιβάλ Άιρις Νόμπλοχ και ο διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό, σε κοινή δήλωσή τους. 

Η 40χρονη Γκέργουικ θα είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτρια των ΗΠΑ που θα γίνει πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον επικεφαλής της επιτροπής του 2023, τον σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές με το Χρυσό Φοίνικα.

Είναι επίσης το νεότερο πρόσωπο που αναλαμβάνει τη θέση αυτή εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες, μετά την Σοφία Λόρεν το 1966, που ήταν τότε 31 ετών.

Η Γκέργουικ ανέφερε σε δήλωσή της πως είναι «έκπληκτη και ενθουσιασμένη» που επελέγη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις