Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Λυδία Φωτοπούλου θυμάται τον Νίκο Σεργιανόπουλο: Είχε πολύ χιούμορ, ήταν χαρά να είναι φίλος σου

Η Λυδία Φωτοπούλου θυμάται τον Νίκο Σεργιανόπουλο: Είχε πολύ χιούμορ, ήταν χαρά να είναι φίλος σου

Τα νεανικά τους χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όταν… αγόραζαν ψάρια και τα τηγάνιζαν ακούγοντας Χαρούλα, θυμήθηκε η Λυδία Φωτοπούλου, μιλώντας για τον αείμνηστο Νίκο Σεργιανόπουλο.

Λυδία Φωτοπούλου και Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν γείτονες στη Θεσσαλονίκη και φίλοι από τα χρόνια της Πειραματικής Σκηνής. Αργότερα, είχαν παίξει μαζί και στη Μήδεια.

Η γνωστή ηθοποιός, μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, θυμήθηκε πως περνούσαν τις μέρες τους και πως όταν έβλεπαν τα Όσκαρ, σκέφτονταν πως θα ήταν να κερδίσουν κι εκείνοι ένα!

Μια παράσταση που έγινε σημείο αναφορά ήταν η «Μήδεια» που έπαιξες σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, με Ιάσονα τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Ήμασταν φίλοι από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος ήταν ένας πολύ αγαπημένος φίλος εκείνα τα χρόνια, πριν κατέβουμε στην Αθήνα. Ήμασταν και γείτονες στην περιοχή της Βασιλίσσης Όλγας, όπου μέναμε και οι δύο.

Τον θυμάμαι να παίρνουμε ψάρια και να καθόμαστε σπίτι του, να τα τηγανίζει και συγχρόνως να ακούγεται η Χαρούλα από το κασετόφωνο – γιατί την λάτρευε την Αλεξίου – «ψαράκια τηγανίζει μες στο μαγειριό».

Έχουμε περάσει βραδιές να βλέπουμε τα Όσκαρ και να χαιρόμαστε ότι θα πάρουμε κι εμείς ένα. Ο Νίκος είχε πολύ χιούμορ ήταν χαρά να είναι φίλος σου.

Στη «Μήδεια» περάσαμε πολύ ωραία, με αγωνία και πολλές εντάσεις, αλλά είναι μια παράσταση που θα θυμάμαι για πάντα. Εκεί γνώρισα τον Γιάννη Χουβαρδά. Είχε έρθει στο Κρατικό να κάνει την πρώτη του σκηνοθεσία, αργότερα κάναμε μαζί παραστάσεις και δυο χρόνια πριν κάνει το θέατρο Αμόρε μού τηλεφώνησε και μου είπε “ετοιμάσου να κατέβεις στην Αθήνα”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις