Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ντόλι Πάρτον βραβεύτηκε από τον Τζεφ Μπέζος με 100 εκατομμύρια δολάρια

Η Ντόλι Πάρτον βραβεύτηκε από τον Τζεφ Μπέζος με 100 εκατομμύρια δολάρια

Για τον Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos), τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σίγουρα δεν είναι μεγάλο. Αυτό όμως δεν μπορεί να μειώσει την πρόσφατη χειρονομία του προς την διάσημη τραγουδίστρια της country μουσικής Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton).

Ο ιδρυτής της Amazon απένειμε στην τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) το «Βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας» (“Bezos Courage & Civility Award”). Πρόκειται για ένα βραβείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο απονέμει ο Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) στους ηγέτες που «επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια». Η τραγουδίστρια δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα προσωπικά, αλλά θα μπορεί να τα στείλει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει επιλέξει.

Η τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) είναι άλλωστε γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Το πιο προβεβλημένο έργο της είναι το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1988 και κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη των νέων μέσω της εκπαίδευσης. Επίσης, δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt για να βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το βραβείο στην Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton)παρέδωσε η νέα σύντροφος του Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos), Lauren Sanchez, σημειώνοντας ότι το βραβείο «αναγνωρίζει ηγέτες που στοχεύουν ψηλά, βρίσκουν λύσεις και το κάνουν πάντα με ευγένεια». 

Αφού παρέλαβε το βραβείο, η Ντόλι Πάρτον (Dolly Parton) εξήγησε τα κίνητρα πίσω από το φιλανθρωπικό της έργο: «Όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βοηθήσεις. Ξέρω ότι πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να βάζω τα χρήματά μου εκεί που είναι η καρδιά μου. Και νομίζω ότι κι εσείς κάνετε το ίδιο πράγμα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα» είπε – μεταξύ άλλων – η διάσημη τραγουδίστρια. 

Δείτε βίντεο:

Το βραβείο του Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) ξεκίνησε το 2001, με τα πρώτα βραβεία να απονέμονται στον ακτιβιστή Van Jones, ο οποίος διετέλεσε ιδρυτικός διευθύνων σύμβουλος της REFORM Alliance και του Dream Corps, και στον σεφ και ανθρωπιστή Jose Andres, ο οποίος ίδρυσε το World Central Kitchen, το οποίο παρέχει τρόφιμα αμέσως μετά τις καταστροφές.

Με πληρoφορίες από Reuters 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις