Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος δώρισε 84,5 δισ. δολάρια σε προσκόπους στις ΗΠΑ

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος δώρισε 84,5 δισ. δολάρια σε προσκόπους στις ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος και γνωστή για τις φιλανθρωπικές της δράσεις, Μακένζι Σκοτ, έκανε δωρεά 84,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις Girl Scouts των ΗΠΑ, δηλαδή τον μεγαλύτερο οργανισμό προσκόπων για κορίτσια στη χώρα.

Είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχουν λάβει τα Κορίτσια Πρόσκοποι από όταν ιδρύθηκαν το μακρινό 1912 και αποκάλεσαν τη γενναιόδωρη κίνηση της πρώην συζύγου του Τζεφ Μπέζος ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στη δράση τους.

Μετά το διαζύγιό της με τον ισχυρό άνδρα της Amazon, μετά από 25 χρόνια γάμου, η Μακένζι Σκοτ έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, αποκτώντας το 4% της εταιρείας-κολοσσού του μεγιστάνα. Για αυτό και δωρίζει διαρκώς κομμάτια της τεράστιας περιουσίας της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ήδη μετράει δωρεές τουλάχιστον 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικούς σκοπούς από το 2020 μέχρι σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το ποσό ακούγεται… υψηλό, το Bloomberg την κατατάσσει στην 41η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Μακένζι Σκοτ αξιώνει ακόμα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Τζεφ Μπέζος ενώ πρόσφατα είχε και άλλο ένα διαζύγιο με τον καθηγητή, Νταν Τζιούετ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη για λιγότερο από ένα χρόνο.

Το κεφάλαιο της Σκοτ στα Κορίτσια Προσκόπους των ΗΠΑ θα βοηθήσουν τον οργανισμό να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, η οποία μείωσε δραματικά τα μέλη και τις δωρεές. 

«Η υποστήριξή της στον οργανισμό μας σημαίνει ειλικρινά τόσα πολλά όσα και η δωρεά», είπε σε συνέντευξή της η Σοφία Τσανγκ, Διευθύνουσα Σύμβουλος των Girl Scouts USA.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις