Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Η τεχνητή νοημοσύνη νέα «ένοικος» στη θρυλική Casa Batllo του Γκαουντί

Η τεχνητή νοημοσύνη νέα «ένοικος» στη θρυλική Casa Batllo του Γκαουντί

Αν υπάρχει κάποιος σούπερ σταρ στον κόσμο της τέχνης φέτος, αυτός είναι ο Τουρκο-αμερικανός ψηφιακός καλλιτέχνης Refik Anadol. Δίνει Ted Talks, έχει 770.000 followers στο Instagram και προσελκύει πλήθη στα δημόσια θεάματα τέχνης που σκηνοθετεί. Όπως αυτό στη θρυλική Casa Batlló του Αντόνι Γκαουντί στη Βαρκελώνη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο καλλιτέχνης γέμισε τους δρόμους γύρω από την Casa Batlló του Αντόνι Γκαουντί με κόσμο καθώς οι υπνωτιστικές προβολές έργων του φώτισαν την πρόσοψη του κτηρίου – έργο τέχνης στη Βαρκελώνη 

Το show, που ονομάζεται «Living Architecture», με το οποίο εγκαινιάστηκε στις 5 Μαΐου η έκθεση «Digital Impact» της πόλης, προσέλκυσε περίπου 65.000 θεατές επί πέντε συνεχόμενες βραδιές.

Ο Anadol χρησιμοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων ως παλέτα με την οποία «ζωγραφίζει» κινώντας ψηφιακά γλυπτά.

Στο πρότζεκτ της Casa Batlló, χρησιμοποίησε ένα σύνολο δεδομένων με περίπου ένα δισεκατομμύριο εικόνες, περιλαμβανομένων σκίτσων του Γκαουντί, αρχειακού υλικού, εικόνων του κτηρίου που είναι δημόσια διαθέσιμες και φωτογραφιών σε social media.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά τροφοδότησαν συγκεκριμένους αλγόριθμους που ενσωμάτωσαν τα στοιχεία για το κλίμα της Βαρκελώνης για να παράγουν εικόνες οι οποίες προβλήθηκαν πάνω στην Casa Batlló.

«Νιώσαμε την αληθινή αγάπη και δύναμη της δημόσιας τέχνης» έγραψε ο Anadol στον λογαριασμό του στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Refik Anadol (@refikanadol)

 

«Τιμήσαμε την ευφυΐα του Γκαουντί χρησιμοποιώντας την απίστευτη δική του πρόσοψη της Casa Batlló ως καμβά, το σύνολο στοιχείων όλης της ζωής του ως μια χρωστική ουσία φωτός».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις