Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Σοκαριστικές και αδικαιολόγητες οι ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη»

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Σοκαριστικές και αδικαιολόγητες οι ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη»

Ο Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της ρητορικής μίσους, Ιωάννης Μελισσανίδης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκαν τρανς άτομα στην Θεσσαλονίκη

Οποιαδήποτε μορφή σωματικής ή λεκτικής βίας είναι κατάπτυστη και αδικαιολόγητη, ακόμα και από ανήλικα παιδιά. Η λεκτική βία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε κακουργηματική πράξη” δήλωσε αρχικά ο Ιωάννης Μελισσανίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκαν τρανς άτομα, στη Θεσσαλονίκη.

Το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον παίζει σίγουρα ρόλο σε αυτές τις επιθετικές συμπεριφορές, αλλά δεν έγιναν επιθετικοί όλοι οι άνθρωποι μεγάλωσαν σε προβληματικές οικογένειες. Πίσω από τα αγόρια που κάνουν ομοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις κρύβεται η ανάγκη τους να αποδείξουν πόσο “άντρες” είναι” είπε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, οποίος ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Για μένα η λεβεντιά και η μαγκιά είναι άφυλες, έχουν μόνο ψυχή. Όποιος δεν έχει ψυχή και δεν τιμά “αυτά που κουβαλά” συμπεριφέρεται έτσι” δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάραι ήταν “τεράστιο” θετικό πρόσημο, αλλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει η ισότητα των φύλων “νόμος” και στο μυαλό των πολιτών.

Παράλληλα, ανέφερε πως σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση παίζει και η εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μάθουν από μικρά να σέβονται την διαφορετικότητα.

Τέλος, όπως είπε, η λύση στα φαινόμενα ρητορικής μίσους και ρατσιστικής βίας είναι η “σύλληψη, τιμωρία και στιγματισμός” των δραστών, ώστε να αποτρέπονται οι επιθέσεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις