Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ιορδανία: Αντίστροφη μέτρηση για τον Βασιλικό γάμο της χρονιάς με τους 1.700 καλεσμένους

Ιορδανία: Αντίστροφη μέτρηση για τον Βασιλικό γάμο της χρονιάς με τους 1.700 καλεσμένους

Λίγες ώρες απομένουν από τον γάμο του πρίγκιπα διαδόχου της Ιορδανίας Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β΄με την σαουδαραβικής υπηκοότητας Ράτζουα Αλ-Σάιφ το βράδυ της Πέμπτης(01/06) στο Αμμάν.

Η θρησκευτική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα-ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια -παντρεύτηκαν το 1993.

Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Όπως αναφέρει το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, περίπου 10 χλμ, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Εκεί θα παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η Βασίλισσα Ράνια, με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών θα είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Απόψε ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα παραθέσει δείπνο στο ανάκτορο Μαντάρεμπ Μπάνι Χάσεμ με 4.000 προσκεκλημένους και με το εθνικό πιάτο της χώρας, το Mανσάφ να έχει την τιμητική του.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις