Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κάνιε Γουέστ: Πρώην δασκάλες του σχολείου που έχει ιδρύσει του κάνουν μήνυση

Κάνιε Γουέστ: Πρώην δασκάλες του σχολείου που έχει ιδρύσει του κάνουν μήνυση
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει και πάλι ο Κάνιε Γουέστ αφού δύο πρώην δασκάλες του σχολείου Donda Academy – που έχει ιδρύσει ο ίδιος το 2022 και δεν αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος – του έχουν κάνει μήνυση και τον κατηγορούν για φυλετική διάκριση και για παράνομη απόλυση.

Όπως αποκαλύπτει το PageSix, οι δασκάλες ισχυρίζονται στη μήνυσή τους κατά του Κάνιε Γουέστ και κατά του σχολείου ότι έπεσαν θύματα φυλετικής διάκρισης λόγω του χρώματος του δέρματός τους, τους παρακράτησαν παράνομα μισθούς αλλά και ότι τους απέλυσαν ως αντίποινα για «παραβιάσεις του κώδικα λειτουργίας».

Οι δασκάλες Σεσίλια Χέιλι και Τσικάρεϊ Μπάιερς κατήγγειλαν ότι ήταν οι δύο μοναδικές μαύρες γυναίκες που δούλευαν στο σχολείο του Κάνιε Γουέστ και στη μήνυσή τους συμπεριλαμβάνουν και τους διευθυντές της Donda Academy, μεταξύ αυτών που καταγγέλλουν για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος τους.

Μάλιστα, η Χέιλι κατήγγειλε ότι εντόπισε πολλές παραβιάσεις στην πολιτική της υγιεινής και της ασφάλειας του σχολείου, όπως και αρκετές «περίεργες» πρακτικές εκπαίδευσης, τις οποίες ανέφερε σε μια από τις διευθύντριες του σχολείου, όμως τελικά δεν έγινε τίποτα.

Μεταξύ άλλων, οι δύο δασκάλες καταγγέλλουν τον Κάνιε Γουέστ για τη λειτουργία του σχολείου, ότι ταΐζει μόνο σούσι τα παιδιά και ότι δεν τα αφήνει να φέρουν το δικό τους φαγητό ή νερό απ’ έξω ή από το σπίτι τους ενώ τους απαγορεύει να έχουν μαζί τους σταυρόλεξα και κόλλες ζωγραφικής, όπως και ότι δεν τους επιτρέπει να βγαίνουν έξω στα διαλείμματα.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, το σχολείο του Κάνιε Γουέστ Donda Academy είναι ένα «μη διαπιστευμένο χριστιανικό ιδιωτικό σχολείο με τάξεις από το νηπιαγωγείο έως και τη 12η τάξη (12th Grade), που βρίσκεται στο Simi Valley της Καλιφόρνια και ιδρύθηκε το 2022 από τον Αμερικανό ράπερ».

Με πληροφορίες από PageSix

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις