Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατά των DC, Marvel και Star Wars ο Ρόλαντ Έμεριχ – «Καταστρέφουν» τον κινηματογράφο

Κατά των DC, Marvel και Star Wars ο Ρόλαντ Έμεριχ - «Καταστρέφουν» τον κινηματογράφο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι ταινίες με τους υπερήρωες των DC και Marvel αλλά και franchise του Star Wars ευθύνονται για την «καταστροφή» της κινηματογραφικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον καταξιωμένο Γερμανό σκηνοθέτη, Ρόλαντ Έμεριχ (Roland Emmerich).

Ο σκηνοθέτης πραγματοποιεί καμπάνια προώθησης της νέας του ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Moonfall» και, μιλώντας στο Den of Geek, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της δημιουργίας μιας συναρπαστικής ταινίας καταστροφής με υψηλή ιδέα στην εποχή των franchise με τους υπερήρωες των DC και Marvel που κυριαρχούν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Όταν ρωτήθηκε αν το είδος ταινιών με θέμα την ημέρα της κρίσεως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ο Ρόλαντ Έμεριχ είπε: «Ω, ναι. Διότι φυσικά η Marvel και η DC Comics και η κινηματογραφική σειρά Star Wars έχουν πάρει τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό» και πρόσθεσε ότι «καταστρέφουν λίγο τον κλάδο μας, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα πια πρωτότυπο».

Ο Έμεριχ, ωστόσο, εξαίρεσε τον Κρίστοφερ Νόλαν από τις παρατηρήσεις του και τον επαίνεσε επειδή είναι, όπως είπε, «δεξιοτέχνης» στο να γυρίζει «τολμηρές, νέες ταινίες».

Άλλωστε, ο Ρόλαντ Έμεριχ έχει στο ενεργητικό του ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως «Independence Day» (Ημέρα Ανεξαρτησίας) και «Godzilla» (Γκοτζίλα). Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που έχει σχολιάσει αρνητικά τις ταινίες με υπερήρωες τα τελευταία χρόνια

Πριν από τρία χρόνια, ο Μάρτιν Σκορσέζε είπε ότι οι ταινίες με υπερήρωες «δεν είναι κινηματογράφος» και τις παραλλήλισε με «θεματικά πάρκα», όπως έκανε και η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ το 2016.

Η Τζέιν Κάμπιον, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία «The Power of the Dog» είπε ότι δεν θα έκανε ποτέ φιλμ με υπερήρωες, υποστηρίζοντας ότι είναι «θορυβώδεις και γελοίοι».

Ο ίδιος ο Έμεριχ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βλέπει ταινίες με υπερήρωες σε πτήσεις για να «κοιμηθεί».

Στην ταινία «Moonfall» με πρωταγωνιστές τους Χάλι Μπέρι, Πάτρικ Γουίλσον, Μάικλ Πένα, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζον Μπράντλεϊ μία μυστηριώδης δύναμη βγάζει τη Σελήνη από την τροχιά της γύρω από τη Γη και την ωθεί σε μια σειρά από συγκρούσεις. Δύο αστροναύτες και ένας συνωμοσιολόγος προσπαθούν να αποτρέψουν την καταστροφή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις