Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνα Μουτσάτσου: Η ζωή μου στο Λος Άντζελες με ένα νεογέννητο εν μέσω κορονοϊού και ταραχών

Κατερίνα Μουτσάτσου: Η ζωή μου στο Λος Άντζελες με ένα νεογέννητο εν μέσω κορονοϊού και ταραχών

Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου ζει πλέον με την οικογένεια της  στην Αμερική και πριν από λίγες ημέρες έγινε για δεύτερη φορά μητέρα. Η ηθοποιός μιλάει στο newsit.gr και τη Μάγδα Τσέγκου για τη ζωή της στο Λος Άντζελες εν μέσω κορονοϊού και των ταραχών λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Αναφέρεται στην γέννηση του παιδιού της την οποία έζησε μέσα στην καραντίνα, σχολιάζει τον Πρόεδρο Τραμπ και την πολιτική του αλλά και την κατάσταση της χώρας. Επίσης αναφέρεται στα προβλήματα της Ελληνικής κοινότητας.

Τέλος, η Κατερίνα Μουτσάτσου περιγράφει την ταλαιπωρία στην αναζήτηση απαντήσεων για το αν τελικά είχε κορονοϊό εκείνη και η οικογένειά της, ενώ αποκαλύπτει και το επόμενο ταξίδι της στην Ελλάδα και την αγαπημένη της Αίγινα που τόσο λατρεύει να επισκέπτεται.

Έφερα το παιδί μου στον κόσμο την  «Μαύρη Τρίτη» της Αμερικής 

«Ήταν περίεργο το συναίσθημα, την ημέρα που πήγα στην κλινική. Παντού στο Twitter, στο Instagram ήταν πρώτο trend το hashtag #BlackOutTuesday. Και οπότε ήταν λίγο περίεργο για εμένα, γιατί έμπαινα στο Instagram ετοιμόγεννη και έλεγα «τι μέρα είναι αυτή που φέρνω το παιδί στον κόσμο;» Και βέβαια το θεώρησα ότι ήρθε φως, κάπως έτσι το είδα και αυτό το παιδί σίγουρα θα αλλάξει τον κόσμο. Και εμείς είμαστε γονείς που θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, οπότε πιστεύω τα παιδιά μας να πέσουν κάτω από τη μηλιά. Αλλά ήταν μία περίεργη ατμόσφαιρα, κυρίως οι μήνες που οδήγησαν σε αυτή τη μέρα, γιατί μην ξεχνάμε ότι εδώ επίσημα είμαστε ακόμα σε lockdown, είναι η 90η μέρα και τα μαγαζιά θεωρητικά έχουν ανοίξει, αλλά μόλις ανοίγουν σιγά – σιγά και τα περισσότερα δεν έχουν ανοίξει και οι ουρές είναι τεράστιες. Ήταν πολύ περίεργη περίοδος, να είσαι κλεισμένη, να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο και να έχεις όλα αυτά τα ερωτηματικά, αλλά τώρα ήρθε το φως και είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτό έχω να πω. Είχα δύσκολες μέρες, αλλά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά δεν μπορώ να το κρύψω. Εδώ ακόμα και να περιμένεις να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο ή να έχεις και άλλο ένα παιδί, έχεις ένα σωρό ερωτηματικά. Πόσο μάλλον στην δική μου κατάσταση, λίγο πιο ευαίσθητη, αλλά είμαι άνθρωπος που με τη γνώση δεν μπορώ να νιώσω την μαυρίλα και την δυστυχία και όταν λέω με τη γνώση, είχαμε τόσο χρόνο κλεισμένοι στα σπίτια μας και το μόνο που κάναμε, ήταν να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε. Οπότε όταν διαβάζεις, γνωρίζεις, δημιουργείς μία γνώμη, ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο για το οποίο θα παλέψεις και συ ο ίδιος. Οπότε λίγες οι στιγμές. Επίσης κάνω διαλογισμό, οπότε αυτό με βοηθάει πάρα πολύ».

Υπάρχει αβεβαιότητα στην εργασία λόγω κορονοϊού

Η γνωστή ηθοποιός περιγράφει την κατάσταση λέγοντας ότι η Αμερική είναι «άσπρο-μαύρο» και εξηγεί: «τη μία μέρα μπορεί να είσαι καλά και την άλλη ημέρα αν χάσεις τη δουλειά σου, πολύ εύκολα να βρεθείς στο δρόμο».

Ανακοινώνει ότι τώρα κάνει κάτι δικό της: «Κάνω κάτι δικό μου εδώ και περίπου 2 χρόνια, γράφω μία τριλογία, τρεις ταινίες και αυτό είναι για μένα ο στόχος ο προσωπικός, πέραν της εταιρείας παραγωγής που έχουμε, που είναι δουλειές άλλων στις οποίες συνεργάζομαι».

Και συνεχίζει: «Για μένα προσωπική προτεραιότητα είναι μία επιστροφή κινηματογραφική με μία τριλογία τριών ταινιών την οποία την έχω ξεκινήσει ενάμιση χρόνο πριν, έχει ένα ρυθμό που δεν είναι σταθερός. Πότε γράφω συνεχώς για ένα μήνα, πότε σταματάω για τρεις, οπότε από δω και πέρα είναι τα πράγματα λίγο πιο στρωμένα γιατί πρέπει να το φέρω εις πέρας γιατί είναι η επιστροφή μου και μπροστά από την κάμερα και κυρίως πίσω».

Οι δολοφονίες που άλλαξαν την ζωή στην Αμερική

«Έχουν βγει στην επιφάνεια με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τα προβλήματα ολόκληρης της Αμερικάνικης κοινωνίας. Αν και η λέξη κοινωνία για την Αμερική είναι πιο πολύπλοκη. Αμερικάνικη κοινωνία δεν υφίσταται. Είναι ένα συνονθύλευμα από κοινότητες, οι οποίες ακόμα και κοινωνικά διαχωρίζονται πολύ έντονα. Πολύ πιο έντονα από ότι σε Ευρωπαϊκές χώρες. Αναδύθηκαν και αναδύονται και θα συνεχίζουν πιστεύω να αναδύονται όλα αυτά τα προβλήματα που έχει η Αμερική».

Δεν αισθανόσουν ασφαλής στην κορύφωση των ταραχών

«Όχι δεν μπορείς να πεις ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες ότι αισθανόσουν ασφαλής. Και εγώ ήμουν μεταξύ γιατρών και μετά που με έπιασαν οι πόνοι και έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Όχι απλά δεν ένιωσα ασφάλεια, αλλά αναρωτιόσουν: «Τι έγινε βρε παιδιά; Πού είναι η ζωή μας;»

«Όλα τα μαγαζιά σε κεντρικούς δρόμους φανταστείτε να είναι όλα με ξύλα. Ακόμα είναι. Ή ήταν σπασμένα ή όσα δεν είχαν σπάσει, θα τα σπάγανε.

Νάρκισσος ο Τραμπ, ασκεί επικίνδυνη πολιτική  

«Αξίζει να δει κανείς ένα ντοκιμαντέρ για τον Τραμπ, στο Netflix. Δείχνει την προσωπικότητά του. Γιατί δεν πιστεύω ότι μπορείς πραγματικά να κατανοήσεις αυτό που έχει πάθει γενικότερα η Αμερική. Έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι ιδιαίτερα. Είναι και επικίνδυνα, αλλά μπορείς να κατανοήσεις κάποια πράγματα καλύτερα. Είναι επικίνδυνος εξαιτίας κάποιων στοιχείων του χαρακτήρα του μεταξύ αυτών και ο ναρκισσισμός. Εδώ λένε ότι όταν γίνονται συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, δεν μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή και αναγκάζονται να του λένε το όνομά του πολλές φορές για να προσέξει».

Οι μετανάστες του 2020 – Η Ελληνική Κοινότητα στο Λος Άντζελες

«Η ελληνική κοινότητα στο Λος Άντζελες έχει περίπου 110.000 Έλληνες. Μεγάλος αριθμός, αλλά είμαστε διάσπαρτοι. Εδώ δεν είναι όπως στη Νέα Υόρκη όπου προϋπήρχε μία κοινότητα. Και εδώ υπήρχε μία ελληνική κοινότητα η οποία γύρω στη δεκαετία του 50 «εκδιώχθηκε» από την περιοχή της εκεί και απλώθηκε στο Λος Άντζελες. Έχω επαφές κυρίως με Έλληνες που έχουν έρθει από την Αθήνα τα τελευταία 5 με 7 χρόνια. Είναι δύσκολη η ζωή τους και για τους ανθρώπους της δικής μου της δουλειάς, τους ηθοποιούς. Μετά υπάρχει μία άλλη κατηγορία Ελλήνων οι οποίοι έρχονται για ακαδημαϊκή καριέρα. Αυτοί πάνε καλύτερα και βέβαια υπάρχουν και Έλληνες οι οποίοι έρχονται να ψάξουν να βρουν δουλειά εδώ. Αυτοί συναντούν πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες γιατί όντως η πολιτική Τραμπ ξεκάθαρα δείχνει τα δόντια της κάθε τρεις και λίγο. Παγώνει βίζες, αλλάζει πολιτικές, πράγματα που ίσχυαν τρεις βδομάδες πριν, δεν ισχύουν σήμερα. Και δεν το λέω τυχαία. Χθες βγήκε πάλι κάτι. Άνθρωποι που είναι σε διαδικασία βίζας δεν θα τους επιτρέψει είσοδο στη χώρα. Δηλαδή έχει ένα θέμα με το μεταναστευτικό. Εκείνος και οι ομοϊδεάτες του. Και είναι πολύ δύσκολο. Δεν ήταν τόσο δύσκολο πιο παλιά. Ήταν πιο βατή η διαδικασία. Τώρα δεν ξέρεις και τι σε περιμένει γιατί αλλάζουν οι πολιτικές για τους μετανάστες».

Ο κορονοϊός στην οικογένεια και τεστ αντισωμάτων

«Αρρωστήσαμε οικογενειακώς τον Φεβρουάριο, πάρα πολύ άσχημα. Εγώ έγκυος και μη έχοντάς το ανακοινώσει σε κανέναν, δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν μπορούσα να πάρω ούτε ένα φάρμακο. Εκ των υστέρων θεωρήσαμε ότι υπήρχε μία πιθανότητα αυτό που είχαμε να είναι κορονοϊός. Πήγε ο σύζυγός μου και έκανε τεστ αντισωμάτων και βγήκε θετικός. Εγώ δεν πήγα γιατί φοβόμουν γιατί ήμουν έγκυος και δεν ήθελα να πάω σε ένα κέντρο να βρεθώ με κόσμο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το τεστ, ή τέλος πάντων μία σειρά από τεστ, είπαν ότι ήταν 75% ακριβή. Δεν ξέρω τι ισχύει, πάντως αν όντως θεωρήσουμε ότι έχει αντισώματα ο σύζυγός μου, πολύ πιθανόν να έχω και εγώ, άρα πολύ πιθανόν αυτό που είχαμε να ήταν κορονοϊός. Όταν ζήτησα στο νοσοκομείο, τώρα που γεννήθηκε το μωράκι να κάνω τεστ, μου είπαν ότι δεν κάνουν το τεστ παρά μόνο αν έχεις συμπτώματα. Ειδικά με το τεστ των αντισωμάτων φαίνεται να μην έχουν βρει αυτό που έχει το σωστό αποτέλεσμα, δεν ξέρω. Αυτή είναι η ιστορία μας. Είναι ένα μεγάλο μυστήριο αυτό με το τεστ των αντισωμάτων».

Δείτε όλη την συνέντευξη

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις