Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Από την πρώτη δημοσιευμένη φωτογραφία τους πριν 20 χρόνια, σε έναν ατσαλένιο γάμο

Κέιτ Μίντλετον – Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Από την πρώτη δημοσιευμένη φωτογραφία τους πριν 20 χρόνια, σε έναν ατσαλένιο γάμο
Photo by Indigo/Getty Images

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που η Κέιτ Μίντλετον απαθανατίστηκε για πρώτη φορά με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ κατά τη διάρκεια χειμερινής τους εξόρμησης.

Η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2004, ήταν η επιβεβαίωση ενός ειδυλλίου που ξεκίνησε στο Σεντ Άντριους της Σκωτίας, επισφραγίστηκε με έναν υπέλαμπρο γάμο και σήμερα ενωμένοι αντιμετωπίζουν μια δύσκολη στιγμή μετά τη διάγνωση της πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο.

Η πρώτη φορά που Κέιτ και Γουίλιαμ φωτογραφήθηκαν μαζί

Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται δύο δεκαετίες από την ημέρα που ο κόσμος έμαθε για πρώτη φορά ότι ο Γουίλιαμ, διάδοχος του θρόνου πλέον, και μια 22χρονη κοινή θνητή, η Κέιτ Μίντλετον, ήταν ζευγάρι.

Είχαν φωτογραφηθεί χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι να απολαμβάνουν μια εξόρμηση στο Κλόστερς, μια από τις πιο αποκλειστικές πίστες σκι στις Ελβετικές Άλπεις. 

Και την 1η Απριλίου 2004, η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε τη φωτογραφία ως παγκόσμια αποκλειστικότητα με τον τίτλο «Επιτέλους, ο Γουίλιαμ έχει κοπέλα». 

Ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας πρόδιδε την ανυπονονησία της εφημερίδας να… βρει ταίρι στον πρίγκιπα. 

Και οι δύο, φοιτητές στο ίδιο πανεπιστήμιο για δύο χρόνια, εμφανίζονται ντυμένοι με κόκκινα και σκούρα ρούχα του σκι, γάντια και γυαλιά ηλίου σε αυτές τις φωτογραφίες που κοσμούσαν τότε το πρωτοσέλιδο της «Sun».

Κοιτάζοντας πίσω σήμερα, είναι σαφές ότι οι όποιες ανησυχίες για τη συναισθηματική… αργοπορία του Γουίλιαμ ήταν μάλλον άστοχες.

Επειδή σε εκείνες τις εικόνες υπάρχουν ενδείξεις της ίδιας τρυφερότητας και φροντίδας που το ζευγάρι εξακολουθεί να επιδεικνύει δύο δεκαετίες μετά.

Ο πρίγκιπας δεν βιαζόταν, περίμενε να επιλέξει, να βρει την κατάλληλη και μάλλον επέλεξε σωστά.

Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ μπορεί να έμοιαζαν τότε με οποιοδήποτε άλλο ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι, αλλά κοιτώντας αυτές τις πρώτες φωτογραφίες μπορείς να διακρίνεις την προστατευτικότητα του νεαρού πρίγκιπα που αυτήν την περίοδο η σύζυγός του Κέιτ αντλεί περισσότερο από ποτέ λόγω του καρκίνου. 

Ίσως είναι μία ιδιότητα που ανέπτυξε αρχικά από την επιθυμία του να προστατεύσει την αείμνηστη μητέρα του, Νταϊάνα. 

Όπως και να έχει, η ήπια κλίση του κεφαλιού του Γουίλιαμ σε αυτές τις πρώτες φωτογραφίες προδίδει μια τρυφερότητα την οποία η Κέιτ Μίντλετον χρειάζεται τώρα όσο ποτέ. 

Είκοσι χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδίως σε ένα βασιλικό πλαίσιο.

Είναι περισσότερα από όσα η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν στο προσκήνιο και περισσότερα από όσα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα είναι παντρεμένοι.

Αλλά αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο στις φωτογραφίες από αυτές κι άλλες διακοπές για σκι, είναι το πόσο ευτυχισμένη φαίνεται η Κέιτ. Είναι μια υπενθύμιση του ότι σπάνια την έχουμε δει χωρίς χαμόγελο.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2011 μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, το παραμυθένιο σενάριο ολοκληρώθηκε με τον βασιλικό γάμο τους στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, που τελέστηκε επίσης τον Απρίλιο, στις 29 του μήνα.

Η ευτυχία του γάμου τους πολλαπλασιάστηκε με την άφιξη στον κόσμο των τριών τους παιδιών, του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις.

Τότε, δύσκολα θα μπορούσαμε να ξέρουμε ότι η όμορφη μελαχρινή από ένα σαφώς μεσοαστικό περιβάλλον διέθετε ακριβώς τα χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν στον Γουίλιαμ και την Κέιτ να δημιουργήσουν τον πιο στέρεο βασιλικό γάμο από τότε που η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ ερωτεύτηκε τον τολμηρό Φίλιππο Μάουντμπατεν.

Δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους φωτογραφίες ως ζευγάρι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ περνούν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους λόγω της ασθένειάς της και της προληπτικής χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλεται μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο.

Η είδηση, την οποία η ίδια ανακοίνωσε με βίντεο, ήταν ένα σοκ που χρειάστηκε χρόνο για να αφομοιώσει, αλλά έχει την αμέριστη υποστήριξη του συζύγου της.

Όταν η Κέιτ μίλησε για τον Γουίλιαμ ως «μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού», καθώς αποκάλυψε στον κόσμο τη διάγνωση του καρκίνου της, τα λόγια της θύμισαν τον τρυφερό φόρο τιμής της βασίλισσας Ελισάβετ στον σύζυγό της, που όπως είχε πει «υπήρξε η δύναμη και η παραμονή μου όλα αυτά τα χρόνια». 

Αυτή η εικόνα πριν από δύο δεκαετίες μας θυμίζει ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ, θα είναι οι εμβληματικές μορφές του αιώνα που έρχεται, όπως ακριβώς η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν κεντρικές μορφές στον προηγούμενο.

Σε αντίθεση με τον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία της Κέιτ και του Γουίλιαμ εδώ και 20 χρόνια που να υποδηλώνει κάτι άλλο εκτός από κοινό σκοπό και αγάπη.

Είτε είναι οι δυο τους, είτε συμμετέχουν σε υποχρεώσεις ως οικογένεια με τον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις, η δική τους ένωση είναι φτιαγμένη για να διαρκέσει.

Η ατσαλένια δύναμη της Κέιτ Μίντλετον

Η αποφασιστικότητα της Κέιτ να αναλάβει την ευθύνη για το Photoshop στην οικογενειακή φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Ημέρα της Μητέρας δείχνει μια άλλη δύναμη – την αποδοχή ότι οι άνθρωποι – ακόμη και οι βασιλείς – μπορεί μερικές φορές να κάνουν λάθος.

Η συγγνώμη της πριγκίπισσας απέδειξε πολλά.

Από τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό «Waity Katie» μέχρι «κούκλα βιτρίνας» η Κέιτ έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά οι επιθέσεις από τον κουνιάδο που κάποτε λάτρευε, πρίγκιπα Χάρι και την αγανακτισμένη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, της ήταν αφόρητες. 

Αν η 22χρονη Κέιτ Μίντλετον γνώριζε ότι θα επωμιζόταν τέτοια «κακοποίηση» – συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών περί… ρατσισμού – συν το σάλο για παραβίαση των ιατρικών της αρχείων και τις φρενήρεις εικασίες στα social media που την ανάγκασαν να μοιραστεί τα προσωπικά της βάσανα με το έθνος – θα είχε μείνει με τον νεαρό πρίγκιπα στο χιονοδρομικό αναβατόριο εκείνο τον μακρινό Απρίλιο του 2004;

Πολλοί θα απαντούσαν καταφατικά. Επειδή το μυστικό όπλο της Κέιτ ήταν πάντα αυτή η ατσαλένια δύναμη πίσω από το χαμόγελο…

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις