Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

Κιάρα Φεράνι: Η «μαϊμού» φιλανθρωπική καμπάνια που θα της κοστίσει 1,075 εκ. ευρώ

Κιάρα Φεράνι: Η «μαϊμού» φιλανθρωπική καμπάνια που θα της κοστίσει 1,075 εκ. ευρώ

Η Κιάρα Φεράνι προκάλεσε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων, καθώς παραδέχτηκε ένα «επικοινωνιακό σφάλμα» το οποίο θα της κοστίσει 1.075 εκατομμύρια ευρώ. Το «σφάλμα» της Ιταλίδας influencer σχολιάστηκε με σκληρό τόνο και από την Τζόρτζια Μελόνι. 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας AGCM επέβαλλε στη διάσημη influencer πρόστιμο 1.075 εκ. ευρώ μετά την αποκάλυψη ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ένα χριστουγεννιάτικο κέικ pandoro με το εμπορικό σήμα της Κιάρα Φεράνιλ, το οποίο όποιος το αγόραζε θα ενίσχυε δήθεν έναν φιλανθρωπικό σκοπό για ένα παιδικό νοσοκομείο.

Το πανάκριβο χριστουγεννιάτικο κέικ είναι το “Pandoro Pink Christmas”, το οποίο χαρακτηριζόταν ως σχεδιασμένο από την ίδια την Κιάρα Φεράνι, πωλείτο πέρυσι για περισσότερα από 9 ευρώ, υπερδιπλάσια τιμή από το κλασικό pandoro, ενώ φέτος πωλείται έναντι 19,20 ευρώ.

Από τη μεριά της, η Ιταλίδα σταρ του Instagram με τους 30 εκατομμύρια followers, παραδέχτηκε το λάθος της χθες Δευτέρα (18.12.2023), ονομάζοντάς το «επικοινωνιακό σφάλμα». Η Κιάρα Φεράνι – δηλώνοντας μετανιωμένη – δεσμεύτηκε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε ένα παιδικό νοσοκομείο.

Η 36χρονη εμφανίστηκε σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram σχεδόν δακρυσμένη, όταν ανακοίνωσε την δωρεά στο νοσοκομείο του Τορίνο Regina Margarita.

Η Chiara Ferragni δήλωσε, επίσης, ότι το μέγεθος του προστίμου είναι «δυσανάλογο και άδικο» και για αυτό τον λόγο θα ασκήσει έφεση. Ό,τι κέρδος έχει από την διαδικασία της έφεσης, θα το δωρίσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Συνειδητοποιώ ότι υπέπεσα σε ένα επικοινωνιακό σφάλμα… ήταν λάθος μου, καλή τη πίστη, να συνδέσω, μέσω των επικοινωνιών μου, μια εμπορική δραστηριότητα με μια φιλανθρωπική», δήλωσε η Φεράνι στο εν λόγω βίντεο.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

 

Η υπόθεση με τη «μαϊμού» φιλανθρωπική καμπάνια της Κιάρα Φεράνι, έχει τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας. Το θέμα σχολίασε μέχρι και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

«Τα πραγματικά πρότυπα που πρέπει να ακολουθούμε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά λεφτά φορώντας ρούχα ή… ακόμη και προωθώντας ακριβά κέικ κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι φιλάνθρωποι», είπε με νόημα η Ιταλίδα πρωθυπουργός, υπονοώντας την υπόθεση παραπλάνησης της Κιάρα Φεράνι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις