Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κομψότητα και ασφάλεια – φροντίστε την όραση σας με γυαλιά ηλίου

Κομψότητα και ασφάλεια – φροντίστε την όραση σας με γυαλιά ηλίου

Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς πολλές είναι οι φορές που θα βγείτε από το σπίτι χωρίς να έχετε πάρει γυαλιά ηλίου μαζί σας.

Στις μεσογειακές χώρες οι ηλιόλουστες μέρες είναι αμέτρητες

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα γυαλιά δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ που μπορεί να απογειώσει το ντύσιμο σας. Αντίθετα, είναι εξίσου απαραίτητα και για την προστασία των ματιών σας από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου. 

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα μάτια. Για τον λόγο αυτό, θα ήταν προς όφελος σας να φοράτε γυαλιά ηλίου κατά την διάρκεια αυτών των μηνών και όχι μόνο. 

Παρόλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας τα γυαλιά που θα επιλέξετε πέρα από εμφανίσημα να είναι και καλής ποιότητας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε την μέγιστη ασφάλεια για την όραση σας.

Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου;

Η επιλογή των γυαλιών ηλίου πρέπει να γίνεται πάντα με βάση το προσωπικό σας γούστο. Κανένας δεν θέλει να φοράει κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του. 

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι σημαντικό τα γυαλιά που θα επιλέξετε να έχουν τον κατάλληλο φακό. Έτσι, θα μπορείτε να είστε σίγουροι για την βέλτιστη προστασία της όρασης σας καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 

Εξίσου σημαντικός είναι και ο σκελετός των γυαλιών ηλίου. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε ανθρώπου διαφέρουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε τα γυαλιά που εφάπτονται κατάλληλα στο πρόσωπό σας.

Επίσης, καλο θα ήταν να αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα στον σκελετό των γυαλιών ηλίου σας. Έτσι, θα μπορείτε να είστε βέβαιοι πως ό,τι και να φοράτε τα γυαλιά σας θα ταιριάζουν με το ντύσιμο σας. 

Με τι ντύσιμο θα μπορούσαν να συνδυαστούν καλύτερα τα γυαλιά ηλίου;

Ηλιόλουστες μέρες μπορεί να υπάρξουν όλες τις εποχές του χρόνου. Επομένως, τα ντυσίματα με τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε τα γυαλιά ηλίου σας μπορεί να είναι διαφορετικά.

Για τον λόγο αυτό, δημοφιλείς εταιρείες έχουν δημιουργήσει ξεχωριστές κολεξιόν με διαφορετικά σχέδια και σχήματα γυαλιών ηλίου. Έτσι, θα μπορέσετε να βρείτε τα κατάλληλα για εσάς. 

Ένα από τα πιο κλασικά ντυσίματα που συνδυάζεται τέλεια με γυαλιά είναι το τζιν παντελόνι και ένα απλό μπλουζάκι. Επίσης, ένα δερμάτινο μπουφάν και ένα τσαντάκι ώμου θα συμπλήρωναν φανταστικά το σύνολο σας. 

Από την άλλη, ακόμα και αν επιλέξετε να φορέσετε ένα πιο αθλητικό ντύσιμο υπάρχουν κατάλληλα γυαλιά ηλίου και για αυτήν την περίσταση. Έτσι, κανένας δεν θα σας κακοχαρακτηρίσει και θα παραμείνετε κομψοί και ασφαλείς. 

Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάτε τα γυαλιά ηλίου σας;

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ που χαλάει δύσκολα. Αν έχετε ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό για την αγορά των γυαλιών, σπάνιες είναι οι περιπτώσεις που οι φακοί τους δεν είναι καλοί και προκαλούν προβλήματα στην όραση σας. 

Επιπλέον, οι σκελετοί των γυαλιών ηλίου κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά και δύσκολα θα σπάσουν ή θα χαλάσουν. Επομένως, ο μόνος λόγος για να πάρετε καινούργια γυαλιά είναι να τα έχετε πολλά χρόνια και να θέλετε μια ανανέωση στο στυλ σας. 

Στην αντίπερα όχθη όμως είναι η φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου. Αν έχετε αγοράσει ένα ζευγάρι γυαλιά για το παιδί σας τότε είναι αναμενόμενο καθώς μεγαλώνει να χρειάζεται καινούργια ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο πρόσωπο του. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις