Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Μαίρη Συνατσάκη: Μιλά πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της – «Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι»

Μαίρη Συνατσάκη: Μιλά πρώτη φορά για τη γέννηση της κόρης της – «Μου συνέβη αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι»

Η Μαίρη Συνατσάκη αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις πρώτες μέρες στο σπίτι με την κόρη της, μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram. Προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, μετά από αρκετά μηνύματα που έλαβε από άλλες εγκυμονούσες. 

Η Μαίρη Συνατσάκη αφού ευχαρίστησε για τις ευχές που έλαβε για την κόρη της και την γέμισαν θετική ενέργεια μίλησε για τις «baby blues» μέρες μετά τη γέννα, διευκρινίζοντας τις διαφορές από την επιλόχειο κατάθλιψη.

«Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία… όχι συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα… Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ενημερώσει το περιβάλλον μου», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε για την ενημέρωση που είχε κάνει στο περιβάλλον της: «Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος – που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φοβίζει – απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης, δεν είναι επιλόχειος τα baby blues.

Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας», ανέφερε, μεταξύ άλλων η Μαίρη Συνατσάκη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις