Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάκης Δελαπόρτας: Βουγιουκλάκη και Βλαχοπούλου δεν έπαιξαν ποτέ μαζί, ήμουν η αιτία που συναντήθηκαν

Μάκης Δελαπόρτας: Βουγιουκλάκη και Βλαχοπούλου δεν έπαιξαν ποτέ μαζί, ήμουν η αιτία που συναντήθηκαν

Ο «συλλέκτης αναμνήσεων» Μάκης Δελαπόρτας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, και αποκάλυψε ανέκδοτες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για τη λατρεία που είχε από παιδί στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και εξήγησε πώς κατάφερε να περισώσει 300 παλιές ελληνικές ταινίες πριν καταστραφούν.

«Πήγα και ζήτησα από εταιρείες τα master tapes και μου είπαν “πάρ΄τα, κάνε τα ό,τι θες και πέτα τα. Μάζεψα το υλικό, τις μουσικές από 300 ταινίες πριν πεταχτούν στις χωματερές.

Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με το σινεμά. Ήταν καρμικό που γεννήθηκα δίπλα σε ένα θερινό σινεμά και εκεί πέρασα τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου. Η τρέλα μου ήταν να παίρνω ένα κασετοφωνάκι και πήγαινα και ηχογραφούσα τα τραγούδια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάκηξς Δελαπόρτας.

Τι έγινε όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, η μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου;

«Πήγα στον Μεταξόπουλο και του είπα να με πάρουν στον θίασο που ήταν με τη Ρένα. Μου είπε ότι θα έπρεπε να με δει κι εκείνη. Και πήγα να τη βρω κάτω από το σπίτι της και με δέχτηκε αμέσως».

«Εγώ ήμουν η αιτία που η Ρένα κι η Αλίκη βρέθηκαν μαζί. Ήταν σε μια βραδιά τιμητική για εμένα για τους 100 δίσκους του σινεμά. Δεν έπαιξαν ποτέ μαζί γιατί ήταν τα αντίπαλα δέη, δε γινόταν.

Η Αλίκη αγαπούσε όμως πολύ τη Ρένα και μου έλεγε τι τυχερός είσαι που κάνεις παρέα με τη Ρένα. Θέλω να τη γνωρίσω από κοντά» τόνισε ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Εκείνη τη βραδιά γνωρίστηκαν και σε μία εβδομάδα πήρα την Αλίκη και την πήγα στο σπίτι της Ρένας για να φάμε. Ενημέρωσα τη Ρένα ότι η Αλίκη δεν τρώει τίποτα και θα της έχεις λίγο ψαράκι και λίγη σαλατούλα. Λέει θα κάνω και κανένα κατσικάκι μην έρθει και κανένας άλλος.

Η Αλίκη είχε ντυθεί σαν να πήγαινε σε κάποια δεξίωση. Άλλαξε και πήγαμε. Περάσαμε πολύ καλά εκείνο το βράδυ και βγάλαμε φωτογραφίες. Η Αλίκη τρελάθηκε με τη Ρένα, δεν την είχε γνωρίσει από κοντά ποτέ. Εκείνο το βράδυ έσκασε η Αλίκη κι έφαγε και κατσικάκι και πατατούλες», σημείωσε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις