Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ματούλα: Από τη λάμψη του Κολωνακίου, τον Μπάρκουλη και τον Ωνάση στο μοναχικό τέλος

Ματούλα: Από τη λάμψη του Κολωνακίου, τον Μπάρκουλη και τον Ωνάση στο μοναχικό τέλος
ΦΩΤΟ NDP

Πέρασε στην ιστορία ως η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου όμως δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ζωή της δε θύμιζαν σε τίποτα τη λάμψη εκείνης της εποχής. Η Ματούλα πέθανε μόνη και μάλιστα σύμφωνα με τους φίλους της, εντοπίστηκε 7 ημέρες μετά το θάνατό της…

Η Διαμάντω, όπως ήταν το βαφτιστικό της όνομα, γεννήθηκε στην Κόρινθο και ο πατέρας της ήταν διοικητής Χωροφυλακής εκεί.

Η ζωή της θυμίζει περισσότερο ταινία, παρά πραγματικότητα…

Όπως η ίδια έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, στα 12 της είδε την μητέρα της να σκοτώνεται όταν πάτησε ένα σαπούνι στο πάτωμα της κουζίνας και χτύπησε στο κεφάλι.

Στα 13 γνώρισε τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Η ίδια έχει πει ότι ήταν εκείνος που την έκανε γυναίκα. «Στα δεκαπεντέμισι έγινε κι αυτό. Το έκανα γιατί το ήθελα και χαίρομαι που την παρθενιά μου την πήρε ένας τέτοιος άνθρωπος».

Πριν από μερικά χρόνια είχε πει στο Open ότι ουσιαστικά, δεν είχε ποτέ «ταυτότητα επαγγέλματος».

Απλώς επειδή από εκείνα τα χρόνια, μικρή, είχα πολλές σχέσεις με τραγουδιστές, με μαγαζιά, με τραγουδίστριες, με έβαλε ο Ζαμπέτας να τραγουδήσω. Δεν ήμουν και η Κάλλας, ούτε η Βίκυ Μοσχολιού.

Το ’70 ήταν η χρυσή εποχή της. Τότε, η ίδια θυμόταν τον εαυτό της να κάνει βόλτα με άλογο στην Πλατεία Κολωνακίου για την πλάκα της. Έκανε και γυμνισμό στη Μύκονο. «Καταρχήν η Μύκονος ξεκίνησε από τον γυμνισμό» θα έλεγε χρόνια μετά, στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. «Πηγαίναμε εμείς για να είμαστε τσιτσίδι. Δεν ερχόταν κανείς με μαγιό και αν ερχόταν, τον κράζαμε όλοι».

Μετά ήρθαν τα δύσκολα και από τη λάμψη του Κολωνακίου και την κοσμική ζωή, βρέθηκε στη φυλακή λόγω των ναρκωτικών…

Η ίδια έλεγε ότι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της ήταν ο εφοπλιστής Γιάννης Πατέρας. Χώρισαν λίγο πριν παντρευτούν, μετά από 5 χρόνια σχέσης. Γάμο έκανε με τον Ρομπέρτο Καριέρε, επιχειρηματία της ντίσκο Σαν Λορέντζο. «Τον Ρομπέρτο τον παντρεύτηκα γιατί έμεινα έγκυος, δεν ήμουν καψούρα μαζί του. Του είχα πει “θα παντρευτούμε και θα χωρίσουμε”. Όπως κι έγινε στους έξι μήνες γάμου.

Το μωρό που γεννήθηκε έγινε αργότερα γνωστό στο πανελλήνιο, μέσα από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι BAR, ο Λορέντζο Καριέρε…  Οι σχέσεις μητέρας και γιου ήταν τεταμένες τα τελευταία χρόνια και η Ματούλα «έφυγε» με τον καημό ότι δεν έβλεπε τα εγγόνια της.

Ήταν κολλητή με την Ζωή Λάσκαρη και τα «έσπαγε» στα μπουζούκια με τον Ωνάση. Φρόντιζε ο ίδιος να την καλεί, κάθε φορά που βρισκόταν στην Ελλάδα.

«Ο Αρίστος ήταν και αθυρόστομος, όταν το ήθελε. Τον θυμάμαι μια φορά που τσαντίστηκε πολύ όταν τον φωτογράφισαν κρυφά να κατουράει στο χαλίκι έξω από τη Νεράιδα. Έγινε… Τούρκος!» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της.

«Δεν το έπαιξα ποτέ κάποια, όμως μπορώ να πω ότι έφερα μια τρέλα και μια ελευθερία στα πράγματα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που μόνη μου άντεξα και ξεπέρασα όλα τα κύματα της ζωής μου»…

«Τα έκανα όλα, είμαι υπερπλήρης» είχε πει, κλείνοντας μια συνέντευξή της στο Star, πριν από ένα χρόνο…

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις