Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μελέτης Ηλίας: Έφτασα κοντά στο θάνατο, έπαιρνα ναρκωτικά, οι γονείς μου το έμαθαν από συνέντευξη

Μελέτης Ηλίας: Έφτασα κοντά στο θάνατο, έπαιρνα ναρκωτικά, οι γονείς μου το έμαθαν από συνέντευξη

Συγκλονιστική εξομολόγηση από τον Μελέτη Ηλία, που μίλησε για την εποχή που έπαιρνε ναρκωτικά και πως αποφάσισε να σταματήσει.

Ο Μελέτης Ηλίας, που φέτος συμμετείχε στην παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» ταυτόχρονα με τη σειρά «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» της ΕΡΤ, μίλησε στην εφημερίδα On Time.

Έχεις δηλώσει ότι έχεις κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών σε νεαρή ηλικία.

Ναι, έχω κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν από σχεδόν 20 χρόνια, σε ηλικία 25 ετών. Στάθηκαν στο ότι «αυτός έχει κάνει ναρκωτικά», ενώ εγώ προσπάθησα να πω πόσο τυχερός ήμουν σε μία κατάσταση που, αν δεν έχεις τύχη, μπορεί να αποβεί μοιραία. Δεν βρήκα να πω ότι ήταν μαγκιά να κάνω ναρκωτικά, αλλά πόσο μεγάλος βλάκας ήμουν που μπήκα με άγνοια σε έναν κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε να με σκοτώσει.

Είχες φτάσει στο χείλος του γκρεμού;

Όχι, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο, όταν μπαίνεις σε μία διαδικασία, να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού από το να γυρίσεις πίσω. Σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι, αν μπεις σε αυτή τη συνθήκη, ότι δοκιμάζω κάτι και το συνεχίζω, είσαι πιο κοντά στο χείλος παρά στην επιστροφή.

Η επιστροφή μπορεί να είναι τρομερά δύσκολη για κάποιον, γι’ αυτό είπα ότι καλό θα ήταν, πριν περάσει από το μυαλό κάποιου, ενός παιδιού, ενός νέου, να δοκιμάσει για τη μαγκιά, να ξέρει αυτή την πληροφορία. Ότι αν δοκιμάσεις, είσαι πιο κοντά στο τέλος παρά στην επιστροφή.

Σαν χαρακτήρας, σαν ιδιοσυγκρασία, σαν ζώδιο, είμαι τρομερά επιρρεπής. Είμαι Ιχθύς με ωροσκόπο Σκορπιό, νιώθω ότι, αν μπω στη διαδικασία, θα με πάρει η μπάλα. Έτσι, θεώρησα τον εαυτό μου τρομερά τυχερό που δεν με πήρε η μπάλα. Αυτό συμβαίνει και στη δουλειά μου.

Ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που έκανες χρήση απαγορευμένων ουσιών;

Ναι, ήταν κάποια χρόνια, λίγα, όχι κάτι παροδικό, αλλά μια διαδικασία που γινόταν σε τακτά διαστήματα. Κάποια στιγμή συνέβη κάτι που με έκανε να σταματήσω ακαριαία.

Τι συνέβη;

Πήγα να τρακάρω, να σκοτωθώ με το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Παίρνοντας τις ουσίες, τις οποίες δεν παίρνεις στον καναπέ του σπιτιού σου βλέποντας τηλεόραση, αλλά πηγαίνοντας σε ένα μαγαζί να διασκεδάσεις, έχοντας παρέα γύρω σου – που κι αυτή είναι μέσα σε μία «ιστορία» -, οπότε πηγαίνοντας ή ερχόμενους από κάπου, δεν θυμάμαι ακριβώς, ήρθα αντιμέτωπος με τον θάνατο, ήρθα τόσο κοντά.

Δεν τράκαρα, ήταν στο «τσακ». Αν είχα τρακάρει, θα είχα «φύγει». Σε τέτοια φάση ήταν…

Οι γονείς σου γνώριζαν την κατάστασή σου τότε;

Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς μου δεν το ήξεραν, το έμαθαν μέσα από μία συνέντευξη μετά από 20 χρόνια. Θα πήγαινα να πω στη μάνα μου ότι στα 25 έκανα για μια περίοδο ναρκωτικά; Θα είχε φρικάρει.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις