Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μήπως το παιδί σου έχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Μήπως το παιδί σου έχει δυσανεξία στη λακτόζη;

Μήπως δεν τρώει το γάλα του; Είναι αυτό ένδειξη ότι μπορεί να έχει δυσανεξία στη λακτόζη; Ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης σου εξηγεί τι είναι η δυσανεξία, πώς γίνεται η διάγνωση και τι πρέπει να κάνεις αν την έχει και το παιδί σου.

Μήπως δεν τρώει το γάλα του; Είναι αυτό ένδειξη ότι μπορεί να έχει δυσανεξία στη λακτόζη; Ο παιδίατρος-νεογνολόγος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σου εξηγεί τι είναι η δυσανεξία, πώς γίνεται η διάγνωση και τι πρέπει να κάνεις αν την έχει και το παιδί σου.

Πολλές μητέρες απορούν γιατί άραγε το παιδί τους βρέφος ή μεγαλύτερο δεν πίνει το γάλα του και γενικότερα δείχνει μια δυσφορία να φάει ο,τιδήποτε γαλακτοκομικό. Η αλήθεια είναι ότι 6 στα 100 από αυτά τα παιδιά μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτό τους δημιουργεί πεπτικά ενοχλήματα μετά τη λήψη γάλακτος και το παιδί έχοντας πεπτική μνήμη δεν ξανατρώει το γάλα του για να μην υποφέρει.

Η λακτόζη περιέχεται στο γάλα και για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό απαιτείται η παρουσία μιας άλλης ουσίας που λέγεται λακτάση. Όταν αυτή έχει έλλειψη στο παιδί τότε η λακτόζη δεν απορροφάται από το έντερο. Το αποτέλεσμα είναι να παράγονται πολλές ζυμώσεις και πολλά αέρια τα οποία προκαλούν φούσκωμα του εντέρου, πόνο στην κοιλιά και πολλά αέρια. Επίσης μπορεί να προκληθούν και διάρροιες.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε