Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα μπλεξίματα για τη Σακίρα – Ξανά στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής

Νέα μπλεξίματα για τη Σακίρα – Ξανά στο στόχαστρο για υπόθεση φοροδιαφυγής

Συνεχίζονται τα μπλεξίματα για την Σακίρα, καθώς ξεκίνησε στην Ισπανία νέα ποινική έρευνα για φοροδιαφυγή που φέρεται να διέπραξε το 2018.

Η Σακίρα θα βρεθεί στο εδώλιο τους επόμενους μήνες για άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής κατά τα έτη 2012-14.

Το δικαστήριο του Εσπλούγκες δε Λιοπρεγκάτ ξεκίνησε τη διαδικασία μετά την καταγγελία της εισαγγελίας σε βάρος της τραγουδίστριας Σακίρα για δύο φορολογικά αδικήματα που αφορούν το φόρο εισοδήματος και τον φόρο περιουσίας το 2018» ανέφερε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας σε μια ανακοίνωσή του.

Το περιβάλλον της 46χρονης Κολομβιανής τραγουδίστριας, η οποία πλέον κατοικεί στο Μαϊάμι, δηλώνει ότι είναι αθώα και διαβεβαίωσε, σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επισήμως για αυτή τη νέα υπόθεση.

«Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, η τραγουδίστρια έμαθε μέσω των μέσων ενημέρωσης την έναρξη αυτής της νέας έρευνας που καταδεικνύει την μιντιακή πίεση που δέχεται», σχολίασαν οι εκπρόσωποί της, επιμένοντας ότι η Σακίρα «ανέκαθεν ενεργούσε τηρώντας τον νόμο, με βάση τις συμβουλές των καλύτερων ειδικών σε φορολογικά θέματα». Η Σακίρα «επικεντρώνεται πλέον στην καλλιτεχνική πορεία της στο Μαϊάμι και είναι βέβαιη και αισιόδοξη για το αποτέλεσμα» αυτών των ερευνών, πρόσθεσαν.

Η σταρ κατηγορείται ότι απέκρυψε 14,5 εκατ. ευρώ από τις ισπανικές φορολογικές αρχές μεταξύ 2012-14 και θα δικαστεί για αυτήν την υπόθεση από δικαστήριο της Βαρκελώνης, πιθανότατα μετά τον Νοέμβριο. Η εισαγγελία την κατηγορεί ότι δεν δήλωσε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις περιοδείες της στο εξωτερικό την περίοδο 2012-14, κατά την οποία ζούσε στην Ισπανία για περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο – αυτό είναι το όριο πάνω από το οποίο καθίσταται υποχρεωτικό να δηλώνεται η φορολογική έδρα στον τόπο κατοικίας. Με βάση το κατηγορητήριο, η Σακίρα ζούσε στην Ισπανία από το 2011, τη χρονιά που δημοσιοποιήθηκε η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ. Ωστόσο, διατήρησε τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες, χώρα που θεωρείται «φορολογικός παράδεισος», μέχρι το 2015.

Η εισαγγελία ζητά να της επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών και πρόστιμο ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ.

Η Σακίρα απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι λόγω της δουλειάς της δεν ζούσε στην Ισπανία μόνιμα, αφού ήταν συνεχείς οι μετακινήσεις της. Σε μια συνέντευξή της στο περιοδικό ELLE τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωνε ότι «δεν χρωστάει τίποτα» στην εφορία και ότι οι κατηγορίες είναι «λανθασμένες». «Οι φορολογικές αρχές είδαν ότι ήμουν ζευγάρι με έναν Ισπανό πολίτη και τους έτρεξαν τα σάλια. Είναι σαφές ότι ήθελαν τα χρήματα αυτά, με κάθε κόστος», υποστήριξε.

Η Κολομβιανή χώρισε από τον Πικέ πέρσι τον Ιούνιο, έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης και αφού απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε μαζί με τα παιδιά της στο Μαϊάμι. «Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω μια σταθερότητα στα παιδιά μου. Το ίδιο επιδιώκουμε και τώρα, σε μια άλλη γωνιά του κόσμου, κοντά στην οικογένεια, τους φίλους και τη θάλασσα», έγραφε τον περασμένο Απρίλιο στο Instagram, αφού ανακοίνωσε τη φυγή της από την Ισπανία.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις