Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Ουρανοξύστης καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Park Avenue

Νέα Υόρκη: Ουρανοξύστης καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Park Avenue
Reuters

Υψώθηκε στην Νέα Υόρκη ο πρώτος ουρανοξύστης που καταλαμβάνει «ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο» στην Park Avenue. Το «δημιούργημα» είναι του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου, Foster + Partners και αποτελεί το πρώτο που πετυχαίνει να… πιάσει τόσο χώρο τα τελευταία 50 χρόνια. 

Ο ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης αποτελείται από 47 ορόφους, με την επωνυμία 425 Park Avenue. Είναι μάλιστα, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως το Seagram Building του Mies van der Rohe και το Lever House του SOM.

«Ο 425 Park Avenue τιμά το ιστορικό περιβάλλον του και τη συγκρατημένη κομψότητα των γειτονικών τοπόσημων ενώ, ταυτόχρονα, διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού χώρου εργασίας και εκφράζει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης» είπε ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, Norman Foster.

«Οι όροφοι με τις εξωτερικές βεράντες εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Park Avenue, δημιουργώντας ένα διαπερατό και υγιές εργασιακό περιβάλλον» πρόσθεσε.

«Στο επίπεδο του εδάφους, ο ουρανοξύστης είναι σημαντική συνεισφορά στον δημόσιο χώρο με το λόμπυ του, το παγκοσμίου κλάσης εστιατόριό του και τον εκθεσιακό χώρο του» τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου, Nigel Dancey.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις