Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Νιλ Γιανγκ: Μετά το Spotify, εξαπολύει και πυρά κατά των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ

Νιλ Γιανγκ: Μετά το Spotify, εξαπολύει και πυρά κατά των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Συνεχίζεται η κόντρα του Νιλ Γιανγκ με το Spotify, με τον τραγουδιστή να καλεί τους εργαζόμενους της πλατφόρμας να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ενώ παράλληλα στρέφεται και εναντίον των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ, λέγοντας στον κόσμο να αποσύρει τα χρήματά του από αυτές.

Θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και για την κλιματική αλλαγή, ο Νιλ Γιανγκ συνεχίζει τον «πόλεμό» του κατά του Spotify, μετά την αφαίρεση των τραγουδιών του από αυτό, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, ενώ τώρα στρέφει τα πυρά του και κατά των τραπεζών.

Με δήλωση στον ιστότοπό του, ο Νιλ Γιανγκ επέκρινε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Spotify, τον Ντάνιελ Εκ, λέγοντας ότι αυτός είναι το κύριο πρόβλημα, μετά τις επικρίσεις σε βάρος του Αμερικανού ποντκάστερ Τζο Ρόγκαν, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τις απόψεις του για τα εμβόλια κατά της Covid-19 και τη χρήση εκ μέρους του ρατσιστικών προσβλητικών εκφράσεων.

Το Spotify φιλοξενεί στην πλατφόρμα του το ποντκάστ «The Joe Rogan Experience», με τον Νιλ Γιανγκ να τονίζει ότι «στην εποχή μας της επικοινωνίας, η παραπληροφόρηση είναι το πρόβλημα. Απορρίψτε αυτούς που παραπληροφορούν».

Σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Τζόνι Μίτσελ, ο κιθαρίστας Νιλς Λόφγκρεν και η Αμερικανίδα καθηγήτρια και συγγραφέας Μπρενέ Μπράουν ακολούθησαν το παράδειγμά του.

Ο Γιανγκ κάλεσε επίσης τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις πολυεθνικές τράπεζες JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc, Bank of America Corp και Wells Fargo & Co, λέγοντας πως «προκαλούν ζημιά» καθώς χρηματοδοτούν τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Ρόγκαν έχει ζητήσει συγγνώμη τόσο για τις ρατσιστικές προσβλητικές εκφράσεις όσο και για τη διένεξη σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid.

Τα σχόλια του Νιλ Γιανγκ δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο Εκ είπε στο προσωπικό του πως, μολονότι καταδικάζει τις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Ρόγκαν, η εταιρεία δεν θα τον φιμώσει.

Απευθυνόμενος στους εργαζομένους της μουσικής πλατφόρμας, ο Γιανγκ είπε: «Λέω πως ο Ντάνιελ Εκ είναι το μεγάλο πρόβλημά σας – όχι ο Τζο Ρόγκαν. Φύγετε απ’ αυτό το μέρος πριν φάει την ψυχή σας».

Ο Γιανγκ κάλεσε επίσης συναδέλφους του μουσικούς και καλλιτέχνες να μεταφέρουν αλλού την παραγωγή τους.

Η αξία της πλατφόρμας στην αγορά μειώθηκε πάνω από 2 δισεκ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της κατακραυγής για την παραπληροφόρηση σχετικά με την Covid.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις