Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Νόνη Δούνια: Έχω δεχτεί παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση στο παρελθόν

Νόνη Δούνια: Έχω δεχτεί παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση στο παρελθόν
Φωτογραφία NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

«Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση», είπε η Νόνη Δούνια.

Η Νόνη Δούνια έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τη Νανά Παλαιτσάκη. Το γνωστό μοντέλο και παρουσιάστρια μίλησε για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές, την «ευλογία των ρυτίδων», την αυτοβελτίωση και την αρνητική κριτική.

«Είμαι σε δημιουργική εμμηνόπαυση, ευτυχώς δεν είναι ταμπού. Το περνάνε όλες οι γυναίκες. Η εμμηνόπαυση είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί έχεις φοβέρες συναισθηματικές εναλλαγές. Έχω παντού μια βεντάλια μαζί μου, είναι σαν εργαλείο. Έχω φίλες που περνάμε μαζί την εμμηνόπαυση και δε νιώθω μόνη.

Μου αρέσει που μεγαλώνω και ωριμάζω, δε νιώθω ότι τελειώνει η νιότη μου. Είναι ωραίο να γερνάς και να απολαμβάνεις τη ζωή σου με τις ρυτίδες σου, είναι ευλογία. Ποτέ μια γυναίκα δεν παύει να είναι γοητευτική επειδή μεγαλώνει και έχει ρυτίδες.

Δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις τη νέα εικόνα του εαυτού σου, ειδικά αν έχεις κάνει ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με την εξωτερική ομορφιά. Αν είσαι γυναίκα μοντέλο, κρίνεσαι για πάντα για την εξωτερική σου ομορφιά».

Η Νόνη Δούνια είπε για την ψυχική υγεία και την αυτοβελτίωση: «Η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρό θέμα. Η αυτοβελτίωση είναι κάτι θετικό, αρκεί να μην είναι εγωκεντρική.

Πηγαίνω συστηματικά για ψυχανάλυση ακόμα και σήμερα, είναι ένα δώρο στον εαυτό μου. Όταν ήμουν νέα μαμά, είχα επισκεφτεί παιδοψυχολόγο, ήθελα να είμαι η τέλεια μητέρα. Η ψυχολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει τέλεια μητέρα».

Η Νόνη Δούνια ανέφερε στη συνέχεια: «Οι κολλητές μου είναι η Ρέα Τουτουντζή, η Κάλλι Τσιλίδου, η Άντζελα Ευριπίδη, η Εύη Αδάμ, η Κορίνα Στεργιάδου και η Μάνια Ντέλου. Μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί.

Η αγένεια είναι αυτό που με στεναχωράει περισσότερο απ’ όλα στις μέρες μας. Στο περιβάλλον μου υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι επιφυλακτικοί με τις αποφάσεις μου γιατί δε θέλουν να πληγωθώ».

Για την πολιτική, η Νόνη Δούνια σημείωσε: «Μετά τη θητεία μου στη Βουλή σκεφτόμουν κάθε βραδύ αν έχω βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο με κάποιον τρόπο. Όταν δεν εκλέχθηκα για τις βουλευτικές εκλογές, το διαχειρίστηκα με πάρα πολύ κλάμα. Έχω δεχτεί και παρενόχληση και ψυχολογική κακοποίηση στο παρελθόν.

Έχω απορριφθεί πάρα πολλές φορές στη ζωή μου και μετά μου άνοιξαν άλλες πόρτες. Αν όλα πάνε καλά και βρεθώ στην ευρωβουλή, θέλω να ασχοληθώ με όλα τα κοινωνικά ζητήματα.

Με ενδιαφέρει πολύ η θέση της γυναίκας στη χώρα μας και η νέα γενιά. Δεν έχω κανένα θέμα με καμία κριτική κανενός, θα συνεργαζόμουν με όλους, ακόμα και με τον Δημήτρη Παπανώτα».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις