Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Arvin Chen σκηνοθετεί τη σειρά «Coolie» με «φόντο» τη ζωή των Κινέζων εργατών στην Κούβα

Ο Arvin Chen σκηνοθετεί τη σειρά «Coolie» με «φόντο» τη ζωή των Κινέζων εργατών στην Κούβα

Ο Άρβιν Τσεν (Arvin Chen) θα σκηνοθετήσει το «Coolie», μια μίνι σειρά για τη ζωή στην Κούβα εργατών από την Κίνα τον 19ο αιώνα.

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων διαδραματίζεται στα μέσα του 1800, όταν το δουλεμπόριο από την Αφρική ήταν παράνομο σε όλη την Αμερική, οι ιδιοκτήτες φυτειών στην Κούβα άρχισαν να διακινούν εργάτες από την Κίνα και άλλα μέρη της Ασίας.

Αυτοί συχνά αντιμετωπίζονταν ως σκλάβοι, αλλά κάποιοι εργάτες από την Ασία και δη την Κίνα ενσωματώθηκαν στην κοινωνία της Κούβας και συμμετείχαν στον αγώνα της χώρας για ανεξαρτησία από την Ισπανία, κάτι που πραγματεύεται ανάμεσα στα άλλα η σειρά.

Οι Κινέζοι αποτελούσαν εργατικό δυναμικό χαμηλού κόστους για φάρμες, εστιατόρια, εργοστάσια στην Κούβα και σε άλλα σημεία της γης και συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία Chinatowns σε όλο τον κόσμο.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ, Λουίζ Γουόνγκ, η οποία υποδύεται μία νεαρή που φεύγει από τη νότια Κίνα για να παντρευτεί έναν πολιτικό εξόριστο που εργάζεται σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμου στην Κούβα και ενώνει τις δυνάμεις της με υπηρέτες και Αφρικανούς σκλάβους που αναζητούν την ελευθερία.

Μαζί με την Γουόνγκ παίζουν επίσης ο Ταϊβανέζος ηθοποιός Τζόσεφ Τσανγκ, ο Κολομβιανός ηθοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα Μαουρίσιο Ενάο και οι Κουβανοί ηθοποιοί Καμίλα Αρτέτσε και Σιάν Τσιόνγκ.

Η παραγωγή ξεκινά τον Δεκέμβριο στη Δομινικανή Δημοκρατία και στον Παναμά, ενώ προς το παρόν δεν αναφέρεται κανένας ραδιοτηλεοπτικός φορέας, διανομέας ή πλατφόρμα ροής που θα φιλοξενήσει τη σειρά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις