Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Ethan Hawke σκηνοθέτης της νέας ταινίας «Wildcat» με πρωταγωνίστρια την κόρη του Maya Hawke

Ο Ethan Hawke σκηνοθέτης της νέας ταινίας «Wildcat» με πρωταγωνίστρια την κόρη του Maya Hawke
EUROKINISSI

Ο ηθοποιός Ethan Hawke και η κόρη του Maya Hawke εκτός από τη σχέση πατέρα – κόρης, συνεργάζονται για τη νέα ταινία «Wildcat», ως σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια, αντίστοιχα. 

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Ethan Hawke, κάνει μία νέα απόπειρα να σκηνοθετήσει τη βιογραφική ταινία εποχής «Wildcat», μετά το ντοκιμαντέρ «The Last Movie Stars» του HBO Max,  στην οποία συνεργάζεται με την ηθοποιό και κόρη του Maya Hawke.

Η ταινία αφηγείται την ζωή της συγγραφέως Flannery O’Connor, την οποία υποδύεται η Μάγια Χοκ, τη δεκαετία του ΄50, καθώς γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Wise Blood». Εξιστορεί την έντονη σχέση με την μητέρα της και την μάχη που δίνει με το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο την οποία έχασε σε ηλικία 39 ετών.

Η O’Connor πέθανε το 1964 και ήταν γνωστή κυρίως για δύο βιβλία της τα «The Violent Bear It Away» και «Wise Blood».

«Πρόκειται για μία απίστευτα συναρπαστική προσωπικότητα. Έχει να κάνει με το πόσο αφοσιωμένη και σοβαρή νέα γυναίκα ήταν, σε αντίθεση με την απόλυτη παρανοϊκή φαντασίας της», λέει ο σκηνοθέτης για την συγγραφέα.

Το σενάριο υπογράφει επίσης ο Ίθαν Χοκ μαζί με τον Σέλμπι Γκέινς ενώ είναι μεταξύ των παραγωγών. Η Mάγια εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει για πρώτη φορά χρέη εκτελεστικού παραγωγού στην ταινία.

Μαζί της συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Liam Neeson, Laura Linney, Philip Ettinger, Rafael Casal, Steve Zahn, Cooper Hoffman και Vincent D’Onofrio.

Η ταινία «Wildcat» αναμένεται στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 3 Μαΐου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις