Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ο Γούντι Αλεν υπονοεί ξανά ότι αποσύρεται: «Έχει χαθεί ο ρομαντισμός στον κινηματογράφο»

Ο Γούντι Αλεν υπονοεί ξανά ότι αποσύρεται: «Έχει χαθεί ο ρομαντισμός στον κινηματογράφο»

Ο Γούντι Άλεν υπαινίσσεται για ακόμα μία φορά ότι αποσύρεται από τον κινηματογράφο, λέγοντας ότι αμφιταλαντεύεται για το αν θα γυρίσει άλλη ταινία μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας, «Coup de Chance».

Σε συνέντευξή του στην «Air Mail», ο 88χρονος σκηνοθέτης Γούντι Άλεν ρωτήθηκε αν το γαλλόφωνο ερωτικό θρίλερ «Coup de Chance» θα είναι η τελευταία του ταινία κι εκείνος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο.

«Αμφιταλαντεύομαι σχετικά με αυτό», δήλωσε ο Γούντι. «Δεν θέλω να βγω για να μαζέψω χρήματα. Το βρίσκω πολύ ενοχλητικό αυτό. Ωστόσο, αν κάποιος εμφανιστεί και τηλεφωνήσει και πει ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε την ταινία, τότε θα το σκεφτώ σοβαρά. Πιθανότατα δεν θα είχα τη δύναμη της θέλησης να πω όχι, επειδή έχω τόσες πολλές ιδέες».

Το «Coup de Chance» είναι η 50ή μεγάλου μήκους ταινία του Γούντι Άλεν και ο ίδιος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες για την κυκλοφορία της ταινίας στους αμερικανικούς κινηματογράφους μετά την πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας το 2023, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Μετά το #MeToo, ο Γούντι Άλεν έχει ουσιαστικά αποκλειστεί από το Χόλιγουντ λόγω των ισχυρισμών ότι κακοποίησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, το 1992.

Ο Άλεν, ο οποίος ερευνήθηκε από την κλινική σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του νοσοκομείου Yale-New Haven και το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης και αθωώθηκε και στις δύο περιπτώσεις, υποστήριζε την αθωότητά του.

Μετά από μήνες καθυστερήσεων – και μυστικές προβολές – το «Coup de Chance» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 5 Απριλίου.

«Δεν έχει σημασία αν η ταινία βρει διανομή εδώ (σ.σ. στις ΗΠΑ) ή όχι», ανέφερε ο Άλεν.

«Μόλις τελειώσω μια ταινία, δεν ασχολούμαι με τα όσα ακολουθήσουν. Η διανομή δεν είναι πλέον αυτό που ήταν παλιά», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τον Guardian

«Τώρα η διανομή είναι δύο εβδομάδες σε έναν κινηματογράφο», είπε. «Ολόκληρη η επιχείρηση έχει αλλάξει και όχι με ελκυστικό τρόπο. Όλος ο ρομαντισμός της κινηματογραφικής παραγωγής έχει χαθεί», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γούντι Άλεν έχει μοιραστεί σκέψεις αποχώρησης.

Το 2022, είπε στον Άλεκ Μπάλντουιν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Instagram live, ότι «έχει χαθεί πολύ από τη συγκίνηση» στη δημιουργία ταινιών λόγω της αλλαγής της φύσης της διανομής στον κινηματογράφο.

Την ίδια χρονιά, πυροδότησε έναν γύρο φημών συνταξιοδότησης, όταν μια ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι θα επικεντρωνόταν στη συγγραφή και όχι στην παραγωγή ταινιών, αν και αργότερα διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς.

«Ο Γούντι Άλεν δεν είπε ποτέ ότι θα αποσυρθεί», ανέφερε μια δήλωση εκείνη την εποχή. «Είπε ότι σκεφτόταν να μην κάνει ταινίες, καθώς το να κάνει ταινίες που πηγαίνουν κατευθείαν ή πολύ γρήγορα σε πλατφόρμες ροής δεν είναι τόσο ευχάριστο για αυτόν».

Παρά τα σχόλιά του στην Air Mail, ο Άλεν μπορεί κάλλιστα να έχει άλλη μια ταινία στα σκαριά.

Σε μια συνέντευξη στους New York Times πριν μερικές μέρες η αδερφή του και παραγωγός Letty Aronson είπε ότι «βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης» για μία ταινία και ότι ο Άλεν «εργάζεται πάνω σε ένα σενάριο».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις