Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί γιατί αποχωρεί προσωρινά από την υποκριτική

Ο Κρις Χέμσγουορθ εξηγεί γιατί αποχωρεί προσωρινά από την υποκριτική

Ο Κρις Χέμσγουορθ, ο γνωστός σε όλους «Thor», αποφάσισε να απέχει για κάποιο διάστημα την υποκριτική.

Η απόφαση του Κρις Χέμσγουορθ είχε ως αφετηρία την επιθυμία του να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του και όχι το γενετικό τεστ που έδειξε ότι έχει υψηλές πιθανότητες να αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο ηθοποιός.

«Όλα είχαν το μερίδιο τους» είπε ο ηθοποιός στο Entertainment Tonight. «Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα γιατί δουλεύω 10 χρόνια και έχω τρία παιδιά με τα οποία θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο», πρόσθεσε.

Ο Χέμσγουορθ είχε δηλώσει προηγουμένως στο Vanity Fair ότι ήθελε να αποσυρθεί από το να κάνει ταινίες αφού είδε τα αποτελέσματα ενός τεστ γενετικής που έκανε για τη σειρά «Limitless» του Disney+. Ενώ γύριζε ένα επεισόδιο για τον θάνατο, έμαθε ότι ο κίνδυνος να αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ ήταν οκτώ έως δέκα φορές υψηλότερος από τους περισσότερους, επειδή κληρονόμησε το γονίδιο της απολιποπρωτεΐνης Ε από τη μητέρα και τον πατέρα του.

«Κάνοντας τη σειρά, κάθε επεισόδιο είχε τέτοια απήχηση που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως η ζωή απλά περνάει και θα ήθελα να μην δουλεύω για μεγάλα χρονικά διαστήματα και πιο συχνά», είπε ο ηθοποιός.

Και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες για την προδιάθεση… μου επέτρεψαν να κάνω όλες τις αλλαγές… είτε είναι η διατροφή, η προπόνησή μου, η ψυχική μου υγεία, που είναι και το νόημα της σειράς. Το όλο θέμα για μένα ήταν να δώσω να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία, γνώσεις και πληροφορίες για το πώς να ζήσουν μια καλύτερη, μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή».

Ο Χέμσγουορθ είπε στο Vanity Fair τον Νοέμβριο του 2022 ότι ανησυχούσε πως η δημιουργία πολλών ταινιών θα οδηγούσε σε λιγότερες ευκαιρίες για να περάσει χρόνο με τα παιδιά του.

«Το να κάνω ένα επεισόδιο για τον θάνατο και να αντιμετωπίσω τη δική σου θνησιμότητα με έκανε να πω, “Θεέ μου, δεν είμαι έτοιμος να φύγω ακόμα”… Και μετά αρχίζεις να μιλάς για τα παιδιά και την οικογένεια και λες, “Θεέ μου, μεγαλώνουν. Μεγαλώνουν και συνεχίζω να γυρίζω τη μία ταινία μετά την άλλη”. Πριν το καταλάβεις έχουν γίνει 18 και έχουν φύγει από

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις