Δευτέρα, 20 Μαΐ
26oC Αθήνα

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ τιμήθηκε με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023»

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ τιμήθηκε με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023»

Με το βραβείο «Elevate Prize Catalyst 2023» για τη μοναδική συνεισφορά του στην έρευνα, καθώς και για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την νόσο του Πάρκινσον τιμήθηκε ο διάσημος ηθοποιός και ακτιβιστής Michael J. Fox.

Ο Φοξ, ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο το 1991 σε ηλικία 29 ετών, παρέλαβε το βραβείο στο συνέδριο Clinton Global Initiative (CGI) στη Νέα Υόρκη από τον ιδρυτή του Iδρύματος «Elevate Prize» Τζόζεφ Ντάιτς (Joseph Deitch) και τη διευθύνουσα σύμβουλο Καρολίνα Γκαρσία Τζαγιάραμ (Carolina García Jayaram).

«Παραλαμβάνω το βραβείο «Elevate Prize Catalyst» εκ μέρους της ομάδας που οδηγεί την αποστολή μας προς τα εμπρός: των ανθρώπων και των οικογενειών που ζουν με τη νόσο PD, καθώς και των ερευνητών και των κλινικών ιατρών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αναζήτησης μιας θεραπείας. Το να βλέπω την πρόοδο που έχουμε κάνει μαζί και τις ζωές που έχουμε αγγίξει μέσω του Ιδρύματος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου» δήλωσε ο σταρ.

Το ετήσιο βραβείο το οποίο πέρυσι απονεμήθηκε στη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι (Malala Yousafzai) συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 250.000 δολαρίων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του PR Newswire.

«Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αντιπροσωπεύει τον καλύτερο εαυτό μας. Αντιμέτωπος με μια συγκλονιστική προσωπική πρόκληση, πήρε τη μνημειώδη απόφαση να συμβάλλει καταλυτικά στην πρόοδο» δήλωσε ο Τζόζεφ Ντάιτς. «Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του για να φέρει την ελπίδα και την προσοχή σε όσους πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον, δεν άλλαξε μόνο τις ζωές των ασθενών σήμερα αλλά και τις ζωές των επόμενων γενεών».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις