Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνελήφθη στη νότια Ιταλία ο, βραβευμένος με Όσκαρ, Καναδός σκηνοθέτης, Πολ Χάγκις (Paul Haggis), μετά την καταγγελία μιας γυναίκας για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος της. Πρόκειται για ακόμα μία καταγγελία εις βάρος του για το ίδιο αδίκημα, μετά τις τέσσερις που είχαν γίνει εναντίον του στο παρελθόν.

Ο 69χρονος σκηνοθέτης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση έχει βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου για την ταινία «Crash» ενώ έχει υπογράψει και το σενάριο για μια άλλη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, το «Million Dollar Baby».

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι εξανάγκασε μια νεαρή γυναίκα σε σεξουαλική επαφή μαζί του κατά τις δύο ημέρες που βρισκόταν στην πόλη Οστούνι της Απουλίας στην Ιταλία. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει «απολύτως αθώος», μέσω του συνηγόρου του υπεράσπισης, Μισέλ Λαφορτζία.

Ο Πολ Χάγκις βρισκόταν στην Ιταλία για να συμμετάσχει στο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Allora Fest» στο Οστούνι και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό είτε σε ένα ξενοδοχείο είτε σε μια έπαυλη της περιοχής.

Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, το 2018 μια γυναίκα κατηγόρησε τον Χάγκις ότι την βίασε το 2013 και έχει καταθέσει εις βάρος του αγωγή. Μετά τη συγκεκριμένη, τρεις άλλες γυναίκες στράφηκαν εναντίον του κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις