Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βάζουν «φωτιά» στο Μπάκιγχαμ με το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βάζουν «φωτιά» στο Μπάκιγχαμ με το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας προετοιμαζόταν για τα… χειρότερα αυτήν εβδομάδα, καθώς θα κυκλοφορούσε στο Netflix το ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Και όπως αποδείχθηκε, καλά έκανε! 

Χθες, Πέμπτη (08.12.2022), βγήκαν λοιπόν στο Netflix τα πρώτα τρία επεισόδια και τα όσα είπαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ – σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο – έχουν «ανάψει φωτιές» στο Παλάτι. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η επόμενη εβδομάδα, που αναμένονται τα επόμενα τρία επεισόδια, θα είναι «δηλητηριώδης». 

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο σημειώνουν ότι υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ Μπάκιγχαμ και Netflix σχετικά με το αν δόθηκε στο Παλάτι το περιθώριο απάντησης για τα όσα κατηγορείται στο ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Το πρώτο επεισόδιο πάντως ξεκινά με μια δήλωση… αποποίησης ευθύνης που ανέφερε ότι: «Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο αυτής της σειράς». Ανώτερη πηγή του παλατιού όμως, σύμφωνα με την Daily Mail, επέμεινε ότι δεν επικοινώνησαν με κανέναν. 

Τι είπαν Χάρι και Μέγκαν στα πρώτα 3 επεισόδια 

Αν και το concept ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ να επικεντρωθούν στην σχέση τους, τα όσα μοιράστηκαν είχαν να κάνουν κυρίως με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο Δούκας του Σάσσεξ κατηγόρησε τους βασιλείς ότι έχουν «τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης προκατάληψης» και η σύζυγός του ισχυρίστηκε ότι το Παλάτι συνεργάστηκε για τη διακίνηση «πρόστυχων ιστοριών» στα ΜΜΕ που είχαν ως στόχο την «καταστροφή» της. 

Αυτές όμως δεν ήταν οι μόνες «βόμβες» που έριξαν… Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε ότι παντρεύτηκε από αγάπη και όχι από καθήκον, σε αντίθεση με άλλους άνδρες της οικογένειάς του. Κατηγόρησε επίσης την οικογένειά του ότι έχει ένα «τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης (φυλετικής) προκατάληψης» προς την σύζυγό του. Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε μάλιστα ότι ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, τον άφησε να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, «χωρίς πολλή υποστήριξη ή βοήθεια ή καθοδήγηση» και «κυριολεκτικά» ανατράφηκε από μια «δεύτερη οικογένεια» στην Αφρική. 

Από την πλευρά της, η περιγράφει την πρώτη της συνάντηση με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ το 2017, υπονοώντας ότι η τυπικότητά τους ήταν απωθητική για τον «αγαπησιάρικο» χαρακτήρα της. Η Δούκισσα του Σάσσεξ ισχυρίζεται επίσης ότι έλαβε τόσο λίγη υποστήριξη από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που αναγκάστηκε να γκουγκλάρει τους στίχους του εθνικού ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι προκάλεσε αντιδράσεις 

Ιδιαίτερη εντύπωση επίσης κάνει ότι στο ντοκιμαντέρ η πολυαγαπημένη Κοινοπολιτεία της βασίλισσας Ελισάβετ χαρακτηρίζεται ως «Αυτοκρατορία 2.0», ενώ διατυπώνονται και άλλοι ισχυρισμοί ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει» από το αποικιοκρατικό παρελθόν της Βρετανίας και οι υποστηρικτές του Brexit κατηγορούνται ότι είναι ρατσιστές και έχουν «φρικτές απόψεις».

Η σειρά αποκαλύπτει ότι το ζευγάρι άρχισε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του με τα κινητά του τηλέφωνα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του “Megxit” μετά από πρόταση “ενός φίλου”, με κάποια πλάνα στο πρόγραμμα να χρονολογούνται από τον Μάρτιο του 2020. Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται να καταγράφει τον εαυτό του στην αίθουσα VIP στο Χίθροου μετά τις τελευταίες δημόσιες υποχρεώσεις του, καθώς ετοιμαζόταν να φύγει από την Βρετανία για τελευταία φορά με τους βασιλικούς τους τίτλους. «Όλα αυτά γυρίζονταν ενώ τόσο ο Δούκας του Εδιμβούργου όσο και η Βασίλισσα – οι παππούδες του Χάρι – υπέφεραν από σοβαρή ασθένεια και τους τελευταίους μήνες της ζωής τους» δήλωσε πηγή του Μπάκιγχαμ. 

«Πονηρή και ύπουλη επίθεση» στον θεσμό του Στέμματος

Βλέποντας το ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, κριτικοί κάνουν λόγο για μια «πονηρή και ύπουλη επίθεση» στον θεσμό του Στέμματος.

Βασιλική πηγή δήλωσε στους Times ότι «η επόμενη εβδομάδα θα είναι δηλητήριο», αφού τα τρία πρώτα επεισόδια επικεντρώθηκαν στον βρετανικό Τύπο και στο πώς αυτά αντιμετώπισαν την Δούκισσα του Σάσσεξ. Τα επόμενα τρία επεισόδια λοιπόν αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολα για το Παλάτι… 

Δημοσίευμα της Daily Mail μάλιστα αναφέρει ότι το βράδυ της Πέμπτης (08.12.20222) – της ημέρας κυκλοφορίας των τριών πρώτων επεισοδίων – υπήρξαν εκκλήσεις προς τους Σάσεξ να παραιτηθούν από τους τίτλους τους, αν είναι «τόσο ντροπιασμένοι και απογοητευμένοι» για τους δεσμούς τους με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ενώ τα ίδια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας λέγεται ότι βρίσκονται «σε κατάσταση θλίψης» μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ. Πολλοί που σχετίζονται με το βασιλικό οίκο ήταν επίσης αναστατωμένοι από το βάθος της «ντροπιαστικής και δειλής» προδοσίας του ζευγαριού προς την εκλιπούσα βασίλισσα.

«Ήρθαν ακόμη και για να γιορτάσουν το Ιωβηλαίο της Μεγαλειότητάς της, ενώ συνωμότησαν με τους κινηματογραφιστές, χωρίς να της πουν τι έκαναν» αναφέρουν πηγές του Μπάκιγχαμ. «Αυτό είναι ντροπή και δειλία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χαίρονται που η εκλιπούσα βασίλισσα δεν είναι εδώ για να το δει» προσθέτουν.

«Φαίνεται σαν να θέλουν να ρίξουν τη μοναρχία. Τι άλλο θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα πετύχουν με αυτό; Ήταν μια πονηρή και ύπουλη επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος» σημειώνει άλλη πηγή από το Παλάτι, σύμφωνα με την Daily Mail. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις