Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μουσικός στη Βρετανία

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος μουσικός στη Βρετανία

Μια ιδιαίτερη διάκριση σημείωσε ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, καθώς μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων και έγινε ο πρώτος Βρετανός μουσικός έφτασε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλη περιουσία, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των Sunday Times που επιβεβαιώνει την πτωτική τάση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με αυτή την κατάταξη των 350 μεγαλύτερων περιουσιών της χώρας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο 82χρονος Πολ ΜακΚάρτνεϊ, πρώην μέλος των Beatles ανεβαίνει στην 165η θέση δισεκατομμυριούχων απολαμβάνοντας τους καρπούς των πολλαπλών συναυλιών του και των πνευματικών δικαιωμάτων του.

Συνολικά, σύμφωνα με την «Λίστα Πλουσίων» των Sunday Times, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 165 δισεκατομμυριούχους, έξι λιγότερους από πέρυσι και 12 λιγότερους από το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί το 2022, με 177 δισεκατομμυριούχους, γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο της εφημερίδας ότι «φαίνεται πως (…) οι πλούσιοι του κόσμου αρχίζουν να φεύγουν» από τη χώρα.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρει η εφημερίδα είναι το επίπεδο φορολογίας που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ή η χαμένη λάμψη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου που προσελκύει λιγότερα κεφάλαια.

Συνολικά, ο πλούτος των 350 πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας μειώθηκε επίσης ελαφρά, από 796,5 δισεκ. λίρες (929 δισεκ. ευρώ) σε 795,3 δισεκ. (927,7 δισεκ. ευρώ), λόγω της αύξησης των επιτοκίων, του πληθωρισμού και της υποτονικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός και πρώην επενδυτικός τραπεζίτης Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του Ακσάτα Μούρτι, κληρονόμος του ιδρυτή του ινδικού τεχνολογικού κολοσσού Infosys, βρίσκονται στην 245η θέση της λίστας, με περιουσία 651 εκατομμυρίων λιρών.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ δεν υστερεί πολύ, στην 258η θέση, με 610 εκατομμύρια λίρες, σημειώνει η εφημερίδα διευκρινίζοντας ότι έχει κάνει προσεκτική εκτίμηση της περιουσίας του μονάρχη εξαιρώντας ειδικότερα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ως μονάρχης όπως το Δουκάτο του Λάνκαστερ ή το Crown Estate (ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων).

Μεταξύ των νεοεισερχόμενων στην κατάταξη είναι ο πιλότος της F1 Λούις Χάμιλτον και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο Γιούαν Μπλερ, συνιδρυτής της Multiverse, μιας εταιρείας τεχνολογίας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις