Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

Οι Metallica για πρώτη φορά σε συναυλία στη Σαουδική Αραβία

Οι Metallica για πρώτη φορά σε συναυλία στη Σαουδική Αραβία
Φωτογραφία ΑΠΕ

Με συναυλία στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 14 Δεκεμβρίου βραδιά έναρξης του τριήμερου Φεστιβάλ Soundstorm αποχαιρετούν οι Metallica το 2023.

Η συναυλία θα είναι η πρώτη των Metallica στη Σαουδική Αραβία. Ταυτόχρονα οι Metallica θα είναι το πρώτο metal συγκρότημα που θα κάνει δημόσια εμφάνιση στη χώρα.

Άλλοι καλλιτέχνες που πρόκειται να εμφανιστούν στο Φεστιβάλ είναι οι Φαρέλ Γουίλιαμς, Κρις Μπράουν, H.E.R. και Black Eyed Peas.

Σύμφωνα με πληροφορίες 600.000 άτομα παρακολούθησαν το Soundstorm του περασμένου έτους.

Σε ανάρτηση των Metallica στο Facebook αναφέρεται: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το 2023, καθώς μόλις ήρθε στον δρόμο μας μια καταπληκτική ευκαιρία να εμφανιστούμε σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ, στο οποίο δεν έχουμε παίξει ποτέ σε ένα μέρος του κόσμου που σπάνια επισκεπτόμαστε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα είμαστε το πρώτο hard rock συγκρότημα που θα παίξει ποτέ στο Soundstorm Festival της MDLBeast στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας».

Οι δημόσιες εμφανίσεις μουσικών της heavy metal στη Σαουδική Αραβία είναι σπάνιες. Το 2022, το μελωδικό death metal συγκρότημα Immmortal Pain από τη Σαουδική Αραβία έγινε το πρώτο της heavy metal που εμφανίστηκε σε μια μεγάλη δημόσια εκδήλωση, όταν έδωσε συναυλία στο πλαίσιο του Comic Con Arabia.

Οι Metallica, έκαναν το live ντεμπούτο τους σε χώρα της Μέσης Ανατολής όταν έπαιξαν στο Etihad Park στο Άμπου Ντάμπι το 2011. Ωστόσο, δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ συναυλία στη Σαουδική Αραβία.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις