Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Οι Spice Girls έγιναν «γραμματόσημα» όπως Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Queen και Iron Maiden

Οι Spice Girls έγιναν «γραμματόσημα» όπως Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Queen και Iron Maiden
Φωτογραφία ΑΠΕ

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που “γεννήθηκαν” οι Spice Girls και τα Βρετανικά Ταχυδρομεία το γιορτάζουν με την έκδοση μιας συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων. 

Οι Spice Girls έγιναν το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που αποκτά τη… δική του σειρά γραμματοσήμων. 

Τα μέλη των Spice Girls δήλωσαν «ενθουσιασμένες που τα Βρετανικά Ταχυδρομεία τις τιμούν μαζί με μερικούς από τους πιο εμβληματικούς και επιδραστικούς θρύλους της μουσικής».

Στην συλλογή των γραμματοσήμων περιλαμβάνονται οι καλύτερες στιγμές του ποπ συγκροτήματος. Η συλλογή έχει 15 γραμματόσημα, 10 από τα οποία αποτυπώνουν στιγμιότυπα από εμβληματικές εμφανίσεις τους από το 1997 έως το 2012.

Μεταξύ αυτών, η εμφάνισή των Spice Girls στα Brit Awards το 1997 όπως και η συμμετοχή τους στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Επίσης όλα τα μέλη του γκρουπ έχουν το δικό τους γραμματόσημο, από μία φωτογράφιση του 1997 για την μουσική κωμωδία Spice World σε σκηνοθεσία Μπομπ Σπάιρ.

Γραμματόσημα έχουν γίνει επίσης οι θρυλικοί Beatles το 2007, οι Pink Floyd το 2016, οι Queen το 2020, οι Rolling Stones το 2022 και οι Iron Maiden το 2023.

Ο λόγος που οι Spice Girls κατάφεραν να μπουν στο πάνθεον των θρυλικών συγκροτημάτων που απέκτησαν τη δική τους συλλεκτική συλλογή γραμματοσήμων από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, είναι ότι έγιναν ένα από τα πιο επιτυχημένα γυναικεία συγκροτήματα όλων των εποχών, καταγράφοντας πωλήσεις πάνω 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Τα γραμματόσημα των Spice Girls θα είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 11 Ιανουαρίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις