Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Όσκαρ 2023: Υποψήφιος για 16η φορά για Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας ο Ρότζερ Ντίκινς

Όσκαρ 2023: Υποψήφιος για 16η φορά για Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας ο Ρότζερ Ντίκινς

Ο Ρότζερ Ντίκινς κέρδισε τη 16η υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας για το έργο του στην ταινία «Empire of Light».

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εκεί εκπροσωπώντας την ταινία και όλους τους ανθρώπους που κατέβαλαν τόση προσπάθεια σε αυτήν» δήλωσε ο Άγγλος κινηματογραφιστής στο «Variety», ο οποίος διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας για 16η φορά.

Ο θρυλικός διευθυντής φωτογραφίας και δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, κέρδισε τη μοναδική υποψηφιότητα για Όσκαρ της ταινίας, η οποία αποτελεί την πέμπτη του συνεργασία με τον σκηνοθέτη, Σαμ Μέντες.

«Είναι για όλους» ανέφερε ο Ρότζερ Ντίκινς για την αναγνώριση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. «Η εικόνα της ταινίας δημιουργείται από το σχεδιαστή παραγωγής, τον ενδυματολόγο και τους ηθοποιούς. Είναι τόσο δύσκολο να διαχωρίσεις όλα τα εκπληκτικά στοιχεία» εξήγησε.

Στην ταινία «Empire of Light» η Χίλαρι (Ολίβια Κόλμαν), διευθύντρια του κινηματογράφου «Empire», που απέχει πολύ από την παλιά του δόξα, ζει μοναχική ζωή και αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

Ο Ρότζερ Ντίκινς ανέφερε ότι το όλο θέμα με τις ταινίες στο «Empire of Light» είναι ότι είναι ένας τρόπος να συνδεθείς με κάτι περισσότερο από τον δικό σου μικρό κόσμο και σημείωσε ότι δεν το εννοεί αυτό με υποτιμητικό τρόπο.

«Εννοώ ότι η Χίλαρι είναι ένας χαρακτήρας που ζει σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη χωρίς μεγάλο ορίζοντα» υπογράμμισε ο Ντίκινς για το σκηνικό της ταινίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στη Βρετανία, εν μέσω της πρωθυπουργίας της Μάργκαρετ Θάτσερ και των αυξανόμενων φυλετικών εντάσεων.

«Νομίζω ότι η ταινία είναι για τη συντροφικότητα. Έχει αυτόν τον κόσμο με τους συναδέλφους της στον κινηματογράφο, αλλά η παρακολούθηση ταινιών φέρνει κάτι περισσότερο στη ζωή της» τόνισε.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις