Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Όσκαρ 2024 – Κίλιαν Μέρφι: Το τρυφερό φιλί στη σύζυγό του – «Σε ευχαριστώ που είσαι σύντροφός μου στη ζωή και την τέχνη»

Όσκαρ 2024 – Κίλιαν Μέρφι: Το τρυφερό φιλί στη σύζυγό του – «Σε ευχαριστώ που είσαι σύντροφός μου στη ζωή και την τέχνη»

Ο ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι μοιράστηκε ένα τρυφερό φιλί με την σύζυγό του και την ευχαρίστησε που είναι «σύντροφός του στη ζωή και την τέχνη», καθώς έλαβε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ενσάρκωση του πατέρα της ατομικής βόμβας στο φιλμ «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο 47χρονος ηθοποιός, ο οποίος κατάγεται από το Κορκ της Ιρλανδίας, ήταν μαζί με την 51χρονη σύζυγό του Ιβόν ΜακΓκίνες, καθώς η «ατομική βόμβα» Οπενχάιμερ σάρωσε τα Όσκαρ με επτά βραβεία στην 96η απονομή στο Λος Άντζελες το βράδυ της Κυριακής (10.03.2024). 

Το ζευγάρι, το οποίο γνωρίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990 και ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2004, μοιράστηκε ένα γλυκό φιλί και κοιτάχτηκαν στα μάτια πριν ο Κίλιαν ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το διάσημο βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του ως Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Καθώς απέτισε φόρο τιμής σε όσους τον στήριξαν στο ταξίδι του, ο ηθοποιός δήλωσε: «Η Ιβόν ΜακΓκίνες, η σύντροφός μου στη ζωή και την τέχνη. Τα δύο αγόρια μου, ο Μαλάκι και ο Αράν που κάθονται εκεί πάνω. Σας αγαπώ τόσο πολύ».

Ο Κίλιαν Μέρφι δήλωσε ότι «συγκλονισμένος» που κέρδισε, προσθέτοντας: «Είμαι ένας πολύ περήφανος Ιρλανδός που στέκομαι εδώ απόψε».

Στη συνέχεια σήκωσε το Όσκαρ του στον αέρα και το πλήθος τον χειροκρότησε.

Παρά τη σταθερή άνοδό του στην παγκόσμια φήμη τα τελευταία χρόνια, ο Κίλιαν Μέρφι έχει καταφέρει να διατηρήσει μια οικογενειακή ζωή χαμηλών τόνων – εν μέρει χάρη στην αμέριστη υποστήριξη της συζύγου του.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή Desert Island Discs, η οποία μεταδόθηκε από το BBC Radio 4 τον περασμένο μήνα, ο ηθοποιός δήλωσε ότι η βοήθεια της συζύγου της ήταν ζωτικής σημασίας στον να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο Χόλιγουντ.

Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα βρίσκεται μία γυναίκα κι αυτό φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση του Ιρλανδού ηθοποιού.


«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω τίποτα από όσα έχω καταφέρει χωρίς εκείνη και τα παιδιά μου, παραδέχεται.

Το ζευγάρι – που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας – είναι μαζί για πάνω από 28 χρόνια και έχουν δύο γιους.

Ο Κίλιαν και η Ιβόν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990, όταν εκείνος πρωταγωνιστούσε σε ένα θεατρικό έργο με τίτλο Disco Pigs, το οποίο αναφέρεται σε δύο Ιρλανδούς εφήβους και αργότερα έγινε σε ταινία.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο Δουβλίνο, το έργο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Εδιμβούργο, το Λονδίνο, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, και έτσι αναμείχθηκε η Ιρλανδή μουσικός Ιβόν ΜακΓκίνες.

Μιλώντας στoν Guardian το 2016, ο ηθοποιός δήλωσε: «Εκείνη την εποχή, η δημιουργία του Disco Pigs, ήταν κατά κάποιο τρόπο η πιο σημαντική περίοδος της ζωής μου. Οι άνθρωποι που γνώρισα εκεί παραμένουν οι πιο στενοί μου φίλοι.

Με διαμόρφωσαν ως προς το γούστο μου, ως προς το τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Και ήταν περίπου την ίδια στιγμή που γνώρισα τη γυναίκα μου. Ήρθε μαζί μας σε περιοδεία. Ήταν τόσο συναρπαστικό, πριν από 20 χρόνια. Όλοι ήμασταν απλά παιδιά, προσπαθούσαμε να βρούμε το δρόμο μας αλλά ήταν μια τόσο ιδιαίτερη, ξεχωριστή στιγμή».

Η Ιβόν μεγάλωσε στο Κιλκένι της Ιρλανδίας και σπούδασε στο Cork Institute of Technology.

Το 2001, το ζευγάρι λέγεται ότι μετακόμισε στο Λονδίνο, ώστε η Ιβόν να σπουδάσει για το μεταπτυχιακό της στο Royal College of Art.

Ο θείος της Ιβόν είναι ο Ιρλανδός πολιτικός Τζιμ ΜακΓκίνες και ο παππούς της Μάικλ ΜακΓκίνες φέρεται επίσης να ήταν ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος στο Κιλκένι από το 1959-1999.


Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2004 και λέγεται ότι πραγματοποίησε την τελετή στον αμπελώνα του πατέρα της Ιβόν στη Γαλλία.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεν σχολίασε ποτέ δημοσίως αυτή τη φήμη ούτε παραδέχτηκε πού έγινε ο γάμος του.

Την επόμενη χρονιά, το ζευγάρι καλωσόρισε τον πρώτο του γιο Μαλάκι – με τον Αράν να ακολουθεί το 2007.

Αν και η οικογένεια ζούσε στο Λονδίνο εκείνη την εποχή, ο Κίλιαν και η Ιβόν αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Δουβλίνο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian: «Θέλαμε να είναι Ιρλανδοί, υποθέτω. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε η προφορά τους».

Το 2005, ο Κίλιαν απέκλεισε επίσης κάθε πιθανότητα να μετακομίσει στις ΗΠΑ για δουλειά και επαίνεσε την Ιβόν για τη συνεχή υποστήριξή της.

Ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό People: «Δεν χρειάζεται να ζήσω στο Λος Άντζελες. Θα ήμουν τρομερά μακριά από την οικογένειά μου – δεν θα τους έβλεπα ποτέ».

Ενώ η καριέρα του Κίλιαν εκτοξεύτηκε στα ύψη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Ιβόν δημιούργησε επίσης ταινίες μικρού μήκους.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα της Ιβόν να διασκευάσει το μυθιστόρημα «Small Things Like These» της Claire Keegan σε ταινία.

Μιλώντας στον Guardian σε μια ξεχωριστή συνέντευξη, ο Κίλιαν θυμάται ότι της είπε: «Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση [τα δικαιώματα να είναι διαθέσιμα]».

Προς μεγάλη του χαρά, ο ατζέντης του ιρλανδού ηθοποιού του είπε ότι τα δικαιώματα του βιβλίου δεν είχαν αγοραστεί – γεγονός που τον ώθησε να προτείνει την ιδέα στον Ματ Ντέιμον, ο οποίος έχει το δικό του στούντιο.

Στα χθεσινά βραβεία Όσκαρ η Ιβόν επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο μακρύ φόρεμα χωρίς ώμους, το ντεκολτέ του οποίου κατέβαινε σε φουσκωτά μανίκια.

Το εφαρμοστό μπούστο κατέληγε επίσης σε μια εφαρμοστή φούστα. Η Ιρλανδή εικαστικός συμπλήρωσε τη μονόχρωμη εμφάνισή της με ένα κολιέ choker. Το σύνολό της συμπλήρωσε με ένα τσαντάκι clutch και απλά κοσμήματα.

Φόρεσε κόκκινο κραγιόν και επέλεξε για μακιγιάζ τα smokey eyes.

Η Ιβόν δεν έλειπε από το πλευρό του συζύγου της ούτε όταν κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία Οπενχάιμερ στις Χρυσές Σφαίρες.

Αφού ανακοινώθηκε η νίκη του, η Ιβόν πετάχτηκε από τη θέση της και έδωσε στον σύζυγό της ένα γρήγορο φιλί – με αποτέλεσμα εκείνος να αστειευτεί για το κόκκινο κραγιόν στο στόμα της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Κατά τη διάρκεια του λόγου του, ο Κίλιαν αποκάλεσε τον εαυτό του «τον πιο τυχερό άνδρα».

«Στην οικογένειά μου. Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος και σας αγαπώ» είπε.

Η ομιλία του Κίλιαν Μέρφι στα Όσκαρ

«Είμαι λίγο συγκλονισμένος. Ευχαριστώ την Ακαδημία, τον Κρις Νόλαν και την [παραγωγό] Έμα Τόμας. Ήταν το πιο τρελό, το πιο συναρπαστικό, το πιο δημιουργικά ικανοποιητικό ταξίδι στο οποίο με πήγατε τα τελευταία 20 χρόνια. Σας χρωστάω περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Σας ευχαριστώ πολύ. Κάθε μέλος του συνεργείου, κάθε μέλος του καστ στο Οπενχάιμερ, εσείς με κουβαλήσατε. Όλοι οι υποψήφιοι συνάδελφοί μου, παραμένω με δέος μπροστά σας.

Πραγματικά…

Είμαι ένας πολύ υπερήφανος Ιρλανδός που στέκομαι εδώ απόψε.

Κάναμε μια ταινία για τον άνθρωπο που δημιούργησε την ατομική βόμβα και καλώς ή κακώς, όλοι ζούμε στον κόσμο του Οπενχάιμερ, οπότε θα ήθελα πραγματικά να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους απανταχού ειρηνοποιούς».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις