Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πεκίνο: Το εγκαταλελειμμένο δημοτικό του χωριού έγινε ένα μοντέρνο boutique hotel

Πεκίνο: Το εγκαταλελειμμένο δημοτικό του χωριού έγινε ένα μοντέρνο boutique hotel

Ένα σχολείο κοντά στο Πεκίνο, έγινε… boutique hotel με το αρχιτεκτονικό γραφείο Domain Architects να το μετατρέπει από ένα απλό, εγκαταλελειμμένο δημοτικό σε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών.

Στο νέο Beijing MM Farm Hotel στο Πεκίνο, διατηρήθηκε η αρχική δομή και οι προσόψεις των κτηρίων παρέμειναν ανέγγιχτες. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν 60.000 μέτρα σχοινιού από κάνναβη για να «τυλιχτεί» το όλο συγκρότημα.

Η νέα πρόσοψη «τυλίγεται» γύρω από τους περιμετρικούς τοίχους του παλαιού συγκροτήματος και τις στέγες με αετώματα των κτηρίων, δημιουργώντας έτσι ένα πλούσιο και εντυπωσιακό εφέ φωτισμού. 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο προσέλαβε για την κατασκευή χωρικούς – πολλοί εκ των οποίων δεν ήταν επαγγελματίες εργάτες – και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε τρεις μήνες. Τα οικοδομικά υλικά αντλήθηκαν από μέρη όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην τοποθεσία. 

Οι αρχιτέκτονες του Domain Architects, έχοντας περιβαλλοντική συνείδηση, θέλησαν συνειδητά να το ανακαινίσουν αποφεύγοντας απορρίμματα οικοδομικής κατασκευής. «Στο πέρας της περιόδου ενοικίασης, αυτό το πρότζεκτ θα φτάσει σε ένα πιο φιλικό στο περιβάλλον τέλος: όλος ο χάλυβας θα ανακυκλωθεί και το σχοινί από κάνναβη θα θαφτεί επί τόπου και θα γίνει χώμα» σημειώνουν. «Αφότου βοηθήσουν αυτό το πρότζεκτ να ολοκληρώσει την εφήμερη ζωή του, όλα τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήσαμε θα επιστρέψουν επίσης στους κύκλους ζωής τους στον φυσικό κόσμο» υπογράμμισαν.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις