Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πέθανε ο George Brown, ο ντράμερ των Kool and The Gang σε ηλικία 74 ετών

Πέθανε ο George Brown, ο ντράμερ των Kool and The Gang σε ηλικία 74 ετών
Οι Kool and The Gang με το αστέρι τους στο Χόλιγουντ, ο George Brown είναι ο 2ος από δεξιά - Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή! Ο ντράμερ και ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος Kool and The Gang, ο George “Funky” Brown, πέθανε σε ηλικία 74 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με καρκίνο στον πνεύμονα 4ου σταδίου.

Σύμφωνα με το TMZ και το Deadline, πηγές από το περιβάλλον του θρυλικού ντράμερ του συγκροτήματος Kool and The Gang πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το βράδυ της Πέμπτης (16.11.2023).

Κάπως έτσι δόθηκε τέλος σε μια εκπληκτική καριέρα 59 ετών στη μουσική, αφού ο George “Funky” Brown έγραψε ιστορία μαζί με τους Kool and the Gang ως ο ντράμερ τους αλλά και ως ένας από τους συνθέτες των διαχρονικών τραγουδιών τους.

Ο George “Funky” Brown είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και μπόρεσε να αναρρώσει ώστε να ξεκινήσει και πάλι τις περιοδείες και τις ζωντανές εμφανίσεις του. Όμως, ο καρκίνος επέστρεψε πριν από λίγο καιρό και τελικά τον νίκησε.

Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο KCAL News, ο George “Funky” Brown είχε εξιστορήσει όλα όσα πέρασε με την περιπέτεια της υγείας του. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τα 5 παιδιά τους.

Το τελευταίο εν ζωή ιδρυτικό μέλος των Kool and the Gang είναι ο Robert “Kool” Bell.

Οι Kool and The Gang δημιουργήθηκαν το 1964 στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ. Τα άλλα ιδρυτικά μέλη ήταν τα αδέρφια Robert Bell (μπάσο) και Ronald Bell (πλήκτρα), ο Dennis Thomas (σαξόφωνο), ο Robert Mickens (Trumpet), ο Ricky West (πλήκτρα) και ο Charles Smith (κιθαρίστας).

Το συγκρότημα έχει αποκτήσει και αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, όπου όλα τα μέλη – μαζί τους και ο George “Funky” Brown – πόζαραν μαζί με τα προσωπικά τους αστέρια.

Μερικά από τα θρυλικά τραγούδια των Kool and the Gang:

Το συγκρότημα έκλεισε την πρώτη του δισκογραφική συμφωνία με την De-Lite Records και έτσι κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Kool & The Gang”, το 1969.

Αλλά η μεγάλη τους επιτυχία ξεκίνησε από το 1973 και μετά, όταν κυκλοφόρησαν τον τέταρτο δίσκο τους με τίτλο “Wild And Peaceful”, ο οποίος περιείχε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια τους όπως το “Jungle Boogie” και το “Hollywood Swinging”.

 

 

Ακολούθησε μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένους δίσκους, όπως οι “Ladies Night” (1979), “Celebrate!” (1980) και “Emergency” (1984), οι οποίοι έφτασαν τις 2 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Η.Π.Α. Από αυτά τα 3 άλμπουμ βγήκαν πολύ δημοφιλή τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του “Celebration”, το οποίο ανέβηκε στο νούμερο ένα στα chart.

Οι Kool & The Gang έχουν αναγνωριστεί και τιμηθεί ευρέως, κερδίζοντας 2 βραβεία Grammy, 7 American Music Awards, ένα βραβείο της ένωσης Music Business Association και ένα βραβείο Soul Train Legend.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις