Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Jack Sonni κιθαρίστας των Dire Straits

Πέθανε ο Jack Sonni κιθαρίστας των Dire Straits

Ο κιθαρίστας των Dire Straits πέθανε σε ηλικία 68 ετών και την είδηση έκανε γνωστό το συγκρότημα, μέσα από τα Social Media.

Οι Dire Straits έκαναν μια ανάρτηση με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του κιθαρίστα, γράφοντας «Αναπαύσουν εν ειρήνη».

Ο Sonni έμεινε γνωστός ως «ο άλλος κιθαρίστας» του συγκροτήματος. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Πρώτα έμαθε πιάνο, στη συνέχεια τρομπέτα και μετά κιθάρα στα 14.

Η αγάπη του για το συγκεκριμένο όργανο τον οδήγησε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, όπου σπούδαζε φιλολογία, για να παρακολουθήσει το Ωδείο Μουσικής του Χάρτφορντ.

Το 1978 ενώ εργαζόταν στο Rudy’s Music Stop, που ανήκε στον λαουτιέρη Rudy Pensa, γνώρισε μέλη των Dire Straits, πρώτα τον David και μετά τον Mark Knopfler.

Όταν ο David (και στη συνέχεια ο Hal Lindes) αποχώρησε από το συγκρότημα, ο Sonni κλήθηκε να συμμετάσχει στο συγκρότημα για τις ηχογραφήσεις του 1984 για το άλμπουμ «Brothers in Arms» και την επακόλουθη περιοδεία.

Ο Jack δέχτηκε και έπαιξε συνθεσάιζερ κιθάρας στο “The Man’s Too Strong”. Ο Sonni έπαιξε επίσης στη συναυλία Live Aid στο Wembley, στις 13 Ιουλίου 1985, με τους Dire Straits.

Μετά τη συνεργασία του με τους Dire Straits, ο Sonni συνέβαλε σε έργα άλλων μουσικών, αλλά τελείωσε την επαγγελματική του μουσική καριέρα όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες του το 1988.

Ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως στέλεχος μάρκετινγκ, πρώτα στο Seymour Duncan και μετά στη Rivera Guitar Amplifiers και στη συνέχεια αρκετά χρόνια ως διευθυντής επικοινωνίας μάρκετινγκ στη Line 6, κατασκευαστής προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας για μουσικούς.

Ήταν καθοριστικός για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία του POD – το οποίο ονόμασε και έδωσε στο προϊόν το θρυλικό του σχήμα. Το 2001, έγινε αντιπρόεδρος επικοινωνίας μάρκετινγκ για το Guitar Center, μια θέση που άφησε το 2006.

Ο Sonni υπήρξε και συγγραφέας. Είχε επίσης επιστρέψει στο να παίζει μουσική σε τακτική βάση με το συγκρότημα του, The Leisure Class.

Με πληροφορίες από Wikipedia

 

 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις