Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν, σύζυγος της Ελληνίδας δημοσιογράφου Νάντιας Χαλαμανδάρη

Πέθανε ο Φερνάντο ντε Μπορμπόν, σύζυγος της Ελληνίδας δημοσιογράφου Νάντιας Χαλαμανδάρη
NDP PHOTO

Ο Φερναντο ντε Μπορμπόν, σύζυγος της δημοσιογράφου Νάντιας Χαλαμανδάρη πέθανε σε ηλικία 50 ετών, μετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Ο σύζυγος της Νάντιας Χαλαμανδάρη, Φερναντο ντε Μπορμπόν ήταν πρώτος ξάδερφος του βασιλιά Φελίπε και ανιψιός του Χουάν Κάρλος -Don Fernando Humberto Gómez-Acebo de Borbón όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του – και άφησε την τελευταία πνοή του την Παρασκευή (1/3/24) σε νοσοκομείο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αιτία του πρόωρου θανάτου του ήταν η χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με τη γρίπη και τον κορονοϊό.

Ο Μπορμπόν εδώ και καιρό αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα ενώ το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε αρχίσει να επιδεινώνεται. Τον Ιανουάριο, του είχαν κάνει τραχειοστομία. Μάλιστα, τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Φελίπε τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της Παρασκευής 1/3.

Τα προβλήματα υγείας του Δον Φερνάντο προβλημάτιζαν την οικογένειά του εδώ και αρκετό καιρό. Για την οικογένεια και τους φίλους του, ήταν γνωστός ως Κοκό. Αν και προσπαθούσε να διατηρεί χαμηλό προφίλ, οι ερωτικές του σχέσεις και η προσωπική του ζωή τροφοδοτούσαν συχνά τα ισπανικά ταμπλόιτς.

Παντρεύτηκε δύο φορές.

Ο πρώτος του γάμος που ήταν με τη Mónica Martin Luque πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2006 στο Real Monasterio de la Encarnacion παρουσία ολόκληρης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν ανιψιός του βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’. Το ζευγάρι χώρισε δύο χρόνια αργότερα και πήρε διαζύγιο το 2013. Παρέμειναν καλοί φίλοι. «Το γεγονός ότι χωρίσαμε δεν σημαίνει ότι δεν τα πάμε καλά», είχε πει η Mónica Martin Luque.

Ο Δον Φερνάντο παντρεύτηκε για δεύτερη φορά στις 31 Μαΐου 2016. Ο γάμος αυτός ήταν πολιτικός και έγινε στο δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, όπου παντρεύτηκε την Ελληνίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Νάντια Χαλαμανδάρη.

Πέντε ημέρες μετά το γάμο, η Νάντια γέννησε τον γιο του ζευγαριού, Νικόλα, σε κλινική της Αθήνας. Όταν υπήρξαν φήμες περί χωρισμού, το 2017, ο Δον Φερνάντο τις διέψευσε. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις