Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Ζακ Περέν από το «Σινεμά ο Παράδεισος» και «Ζ» – Το αντίο του Κώστα Γαβρά

Πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Ζακ Περέν από το «Σινεμά ο Παράδεισος» και «Ζ» – Το αντίο του Κώστα Γαβρά
YouTube

Αυλαία για τον Ζακ Περέν, τον πρωταγωνιστή του «Cinema Paradiso» και «Ζ» του Κώστα Γαβρά. Ο Γάλλος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη το ευρωπαϊκό σινεμά.

Την είδηση του θανάτου του Ζακ Περέν έκανε γνωστή η οικογένεια του Γάλλου ηθοποιού με δήλωσή της προς το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων): «Η οικογένεια με απέραντη θλίψη σας ενημερώνει για τον θάνατο του σκηνοθέτη Ζακ Περέν, ο οποίος πέθανε ειρηνικά την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Παρίσι».

Γεννημένος στην Πόλη του Φωτός στις 13 Ιουλίου του 1941, ο Περέν στην πολυετή καριέρα του από τη δεκαετία του ’50, έλαβε μέρος σε πάνω από 70 ταινίες, τόσο του γαλλικού όσο και του ιταλικού κινηματογράφου.

Το ντεμπούτο του έγινε στο φιλμ «Girl with a Suitcase» (1961), δίπλα στην πληθωρική σταρ, Κλαούντια Καρντινάλε.

Ο ρόλος, όμως, που εκτόξευσε τον Ζακ Περέν ήταν ο Salvatore «Totò» Di Vita στο «Σινεμά ο Παράδεισος», του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθεσίας, Τζουζέπε Τορνατόρε. Συμμετείχε, επίσης, και στο βραβευμένο με Όσκαρ «Ζ» του δικού μας Κώστα Γαβρά, ενώ βρέθηκε και πίσω από τις κάμερες στο «Winged Migration», παραγωγής 2001.

Δείτε συγκινητική σκηνή από το νοσταλγικό, βραβευμένο «Cinema Paradiso»:  

«Ήταν ένας από τους πιο λεπτούς, πιο ενδιαφέροντες Γάλλους παραγωγούς», είπε ο σκηνοθέτης του «Z» Κώστας Γαβράς, χαιρετίζοντας τη μνήμη «ενός ανθρώπου με μεγάλη περιέργεια και επίσης εξαιρετική ευγένεια»!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις