Lifestyle

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ που υποδύθηκε τον στρατηγό Ζοντ σε ταινίες του «Σούπερμαν»

«Έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή (17.08.2025) σε ηλικία 87 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βρετανός ηθοποιός Τέρενς Σταμπ, οποίος είχε αγαπηθεί μέσα από τον ρόλο του στρατηγού Ζοντ που υποδύθηκε στις ταινίες «Σούπερμαν» και «Σούπερμαν ΙΙ».

Ο γνωστός ηθοποιός που απολαύσαμε στις ταινίες του «Σούπερμαν» «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή (17.08.2025) σε ηλικία 87 ετών και τον θάνατό του επιβεβαίωσε η οικογένειά του Τέρενς Σταμπ με μία συγκινητική δήλωση.

«Αφήνει πίσω του ένα εξαιρετικό έργο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας, που θα συνεχίσει να συγκινεί και να εμπνέει τους ανθρώπους για πολλά χρόνια. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο East End του Λονδίνου και έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλες ταινίες, όπως οι «Theorem», «A Season in Hell», «Οι περιπέτειες της Priscilla, της Βασίλισσας της Ερήμου». Ο Τέρενς Σταμπ ήταν ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της Βρετανίας με την Τζούλι Κρίστι, με την οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία «Far From the Madding Crowd» το 1967.

Επίσης ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έλαβε διάφορες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης μιας Χρυσής Σφαίρας το 1962 για την ερμηνεία του στο ρόλο του Μπίλι Μπαντ και ενός βραβείου καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1965 για την ερμηνεία του στο φιλμ «Ο Συλλέκτης».

Έλαβε επίσης υποψηφιότητες για Όσκαρ και BAFTA για την ερμηνεία του στην ταινία «Μπίλι Μπαντ», καθώς και μια δεύτερη υποψηφιότητα για BAFTA το 1994 για τον ρόλο του στην ταινία «Οι περιπέτειες της Priscilla, της Βασίλισσας της Ερήμου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
O Akylas δημοσίευσε βίντεο με ορό στο χέρι και ενημέρωσε τους fans του για την εξέλιξη της υγείας του: Σήμερα ξύπνησα κάπως καλύτερα
«Περνάω μια οξεία αμυγδαλίτιδα που με εμπόδιζε να μιλήσω, να φάω, ακόμα και να πιω νερό», ανέφερε ο τραγουδιστής που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Eurovision
Akylas
Η Δέσποινα Καμπούρη για την αποβολή της σε προχωρημένη εγκυμοσύνη: Είναι πολύ προσωπική και δυσάρεστη στιγμή
«Έχεις κάνει υπέρηχο, έχεις ακούσει την καρδιά του μωρού και ξαφνικά δεν ακούς καρδιά, είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια» εξομολογείται η Δέσποινα Καμπούρη
Δέσποινα Καμπούρη
Όλγα Κεφαλογιάννη – Μίνως Μάτσας: Εκδικάζεται η έφεση της υπουργού για την επιμέλεια των παιδιών τους
«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι το Εφετείο θα αντιληφθεί πόσο επιζήμια για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των τετράχρονων ανήλικων παιδιών είναι μια τόσο συχνή εναλλαγή κατοικίας» λέει ο δικηγόρος της Όλγας Κεφαλογιάννη
Μίνως Μάτσας και Όλγα Κεφαλογιάννη