Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Το παιδικό βιβλίο του μέλους των «Beatles» θα γίνει ταινία animation

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Το παιδικό βιβλίο του μέλους των «Beatles» θα γίνει ταινία animation

Το μέλος των θρυλικών «Beatles», ο τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης, Πολ ΜακΚάρτνεϊ θα δει το βιβλίο του «High in the Clouds» να μεταμορφώνεται σε ταινία animation σε σκηνοθεσία Τόμπι Γκένκελ.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και η γαλλική κινηματογραφική εταιρεία Gaumont Film Company συγκέντρωσαν πολλούς αστέρες για την ταινία «High in the Clouds», την πολυαναμενόμενη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του παιδικού βιβλίου περιπέτειας που έγραψε ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρώην μέλος των Beatles.

Με έξι πρωτότυπα τραγούδια του Πολ ΜακΚάρτνεϊ, η οικογενειακή ταινία περιπέτειας, προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ, θα σκηνοθετηθεί από τον Τόμπι Γκένκελ με τη μουσική του Μάικλ Τζακίνο. Το σενάριο της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο του μέλους των «Beatles» υπογράφει ο Τζον Κρόκερ.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μάλιστα θα έχει και ενεργή συμμετοχή στην ταινία. Θα είναι η φωνή ενός από τους βασικούς χαρακτήρες. Δύο άλλοι μεγάλοι αστέρες της μουσικής είναι σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν.

Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2026. Η Gaumont έχει αναλάβει την παραγωγή μαζί με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ μέσω της εταιρείας του, MPL Communications, σύμφωνα με το Variety.

Η αγγλόφωνη ταινία ακολουθεί το ταξίδι ενός ξεροκέφαλου έφηβου σκίουρου, του Wirral, που ζει στο Gretschville, πόλη στην οποία η μουσική έχει απαγορευτεί από μια ντίβα – κουκουβάγια, την Gretsch, η οποία θέλει να είναι η μοναδική τραγουδίστρια. Αποφασισμένος να ανατρέψει την Gretsch και να φέρει τη μουσική πίσω στην πόλη του, ο Wirral ενώνει τις δυνάμεις του με μια underground μπάντα θρυλικών μουσικών που κρύβονται ψηλά στα σύννεφα, σε ένα μυστικό μέρος που ονομάζεται Harmonia.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγραψε το «High in the Clouds» το 2005. Η ταινία μεγάλου μήκους πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα animation φιλμ που δημιουργούνται ανεξάρτητα στην Ευρώπη, χωρίς τη συμμετοχή στούντιο των ΗΠΑ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις