Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Rod Stewart πληρώνει το ενοίκιο μιας επταμελούς οικογένειας προσφύγων στη Βρετανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Rod Stewart πληρώνει το ενοίκιο μιας επταμελούς οικογένειας προσφύγων στη Βρετανία
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για καλό σκοπό χρησιμοποιεί την «εξουσία» του από τον τίτλο του ιππότη ο γνωστός τραγουδιστής, Ροντ Στιούαρτ (Rod Stewart), καθώς πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού που έχει βρει καταφύγιο μια επταμελής οικογένειας προσφύγων από την Ουκρανία.

Ο Ροντ Στιούαρτ συνήθως «δεν μιλάει για το φιλανθρωπικό του έργο» αλλά ελπίζει ότι με το να δημοσιοποιεί αυτά που κάνει, θα εμπνεύσει και θα παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Έτσι, ο Σερ Ροντ, όπως είναι γνωστός ως ιππότης, πληρώνει το ενοίκιο προσφύγων από την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Mirror, ο τραγουδιστής πληρώνει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς τους για ένα σπίτι στο Μπέρκσαϊρ. Πρόκειται για την οικογένεια του Ροστισλάβ και της Ολένα με τα πέντε παιδιά τους, που έφυγαν κατατρεγμένοι από την Ουκρανία, λόγω του πολέμου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η οικογένεια έφτασε στη Βρετανία χωρίς να γνωρίζουν καθόλου αγγλικά. Αλλά είναι «γλυκύτατοι… τόσο ευγενικοί» και «απολύτως ευγνώμονες» για τη βοήθειά του. «Με κάνει να θέλω να κάνω περισσότερα. Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα ακόμη σπίτι τώρα και να στεγάσω εκεί περισσότερους ανθρώπους», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα.

«Συνήθως κρατάω όλες τις φιλανθρωπικές μου προσπάθειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά σκέφτηκα ‘Είμαι ιππότης, τιμήθηκα με αυτό τον τίτλο χάρη σε αυτά που πέτυχα στη ζωή μου και στις φιλανθρωπίες που έκανα στη διάρκεια των ετών. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να με δουν να κάνω κάτι τώρα. Είμαι ιππότης, θα πρέπει να χρησιμοποιώ τη δύναμή μου για να κάνω κάτι για τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος ότι αν υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί ό,τι κάνω, θα ακολουθήσει κάποιος το παράδειγμά μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ροντ Στιούαρτ στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την Mirror, ο Στιούαρτ και η σύζυγός του, Πένι Λάνκαστερ, σκέφτηκαν να κάνουν κάτι βλέποντας τις ειδήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο τραγουδιστής νοίκιασε επίσης τρία φορτηγά γεμάτα με προμήθειες για τους πρόσφυγες και τα έστειλε στην Ουκρανία και στη συνέχεια με τα ίδια οχήματα πλήρωσε για την ασφαλή μεταφορά 16 ανθρώπων πίσω στο Βερολίνο.

Έπειτα ήρθε σε επικοινωνία με τον Ροστισλάβ και την οικογένειά του καθώς και με άλλους στους οποίους έκτοτε βρήκε δουλειά.

Τον επόμενο μήνα ο Στιούαρτ θα δώσει μια σειρά από συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο: Νότιγχαμ, Αμπερντίν, Γλασκώβη, Μπέλφαστ, Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ και όπως είπε στην εφημερίδα θα επωφεληθεί να μιλήσει για τον πόλεμο στη διάρκεια των συναυλιών του, τις οποίες μάλιστα θα αφιερώσει στην Ουκρανία και στον λαό της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις