Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι U2 τραγούδησαν σε σταθμό μετρό του Κιέβου παρέα με Ουκρανό στρατιώτη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι U2 τραγούδησαν σε σταθμό μετρό του Κιέβου παρέα με Ουκρανό στρατιώτη
Φωτογραφία Reuters

Σε μια «επίδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας», οι Bono και The Edge των U2 πραγματοποίησαν μια συναυλία σε σταθμό του μετρό του Κιέβου σήμερα Κυριακή (8.5.2022).

Τα πασίγνωστα μέλη των U2 απαθανατίστηκαν να ερμηνεύουν το κλασικό Stand By Me του Ben E. King δίπλα σε έναν Ουκρανό στρατιώτη καθώς τα πλήθη τους επευφημούσαν στον σταθμό μετρό του Κιέβου.

Ο frontman των U2 ερμήνευσε επίσης κλασικά τραγούδια όπως Sunday Bloody Sunday, Desire και With Or Without You.

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζονται μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία», είπε ο Μπόνο.

«Εσείς στην Ουκρανία δεν αγωνίζεστε μόνο για τη δική σας ελευθερία αλλά και για όλους εμάς που αγαπούμε την ελευθερία» είπε στους θεατές.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε επίσης στις ταραχές που σημειώνονταν στο παρελθόν στη γενέτειρά του, την Ιρλανδία και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα απέναντι σε έναν πολύ ισχυρότερο γείτονα. «Προσευχόμαστε να μπορέσετε κι εσείς σύντομα να χαρείτε ένα μέρος αυτής της ειρήνης», πρόσθεσε.

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Μπόνο, ο οποίος συχνά ενώνει τη φωνή του για την υπεράσπιση διαφόρων σκοπών, από την καταπολέμηση της φτώχειας μέχρι το AIDS, έγινε ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούσαν οι σειρήνες και στις ανατολικές περιοχές της χώρας συνεχίζονταν οι μάχες.

«Απόψε, 8 Μαΐου, τα πυρά θα αντηχήσουν στον ουκρανικό ουρανό αλλά επιτέλους θα είστε ελεύθεροι. Μπορούν να πάρουν τη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν πάρουν την υπερηφάνεια σας», είπε στο πλήθος.

https://twitter.com/Real_Legia/status/1523274229571067906

Σε ένα tweet, ο τραγουδιστής διευκρίνισε ότι προσκλήθηκε στην κατεστραμμένη από τον ίδιο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εμφάνισή τους στον σταθμό μετρό του Κιέβου, ένα μέρος που αποτελεί καταφύγιο για τους Ουκρανούς πολίτες από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφίες: Reuters

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις