Σάββατο, 13 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία αντικείμενά της – Τα δύο εμβληματικά φορέματα που ξεχωρίζουν

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία αντικείμενά της – Τα δύο εμβληματικά φορέματα που ξεχωρίζουν

Προσωπικά αντικείμενα της πριγκίπισσας Νταϊάνας αναμένεται να βγουν την Πέμπτη (27.6.2024) σε δημοπρασία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μεταξύ των αντικειμένων ξεχωρίζουν δύο φορέματα που εκτιμάται πως θα πωληθούν έναντι 200.000-400.000 δολαρίων.

Το πρώτο είναι ένα βραδινό φόρεμα με μπλε τούλι, σχεδιασμένο από τον Μάρεϊ Αρμπίντ, το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην πρεμιέρα του «Φαντάσματος της Όπερας», το 1986, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Το δεύτερο είναι μια δημιουργία του Βίκτορ Εντελστάιν, από μετάξι και δαντέλα, με την οποία η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γοήτευε τα πλήθη και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, 27 χρόνια μετά τον θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. «Της άρεσε πραγματικά η μόδα… Σκεφτόταν προσεκτικά τις δημιουργίες των σχεδιαστών που θα επέλεγε να φορέσει», λέει η Γκαμπριέλα Σβαρτς του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions, σημειώνοντας πως η Νταϊάνα ήταν «η πριγκίπισσα του λαού» αλλά συνάμα και «το όνειρο κάθε σχεδιαστή μόδας».

Τον Δεκέμβριο, ένα φόρεμα της «Lady Di» πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,14 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στη δημοπρασία της Πέμπτης στην Καλιφόρνια, θα παρουσιαστούν επίσης παπούτσια, τσάντες, καπέλα και χειρόγραφες επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνας, καθώς και ορισμένα αντικείμενα που ανήκαν σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις