Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Προτάσεις για σινεμά: Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού

Προτάσεις για σινεμά: Η Λεοπάρδαλη του Χιονιού

Ντοκιμαντέρ στο σινεμά; Ναι, αν μιλάμε για την πολυβραβευμένη «Λεοπάρδαλη του Χιονιού», (La panthère des neiges).

Το ντοκιμαντέρ των Μαρί Αμιγκέ και Βενσάν Μινιέ έχει κερδίσει βραβείο Σεζάρ (ας πούμε τα γαλλικά Όσκαρ) και παίζεται στα σινεμά από την περασμένη εβδομάδα.  

Η «Λεοπάρδαλη του Χιονιού» αφορά αυτό ακριβώς. Είναι ένα οδοιπορικό αναζήτησης της σπάνιας, στα όρια της εξαφάνισης, «Λεοπάρδαλης του Χιονιού», θα γίνει η αφορμή για τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ, να αναδείξουν τη μαγεία της παρθένας φύσης των Ιμαλαΐων και φυσικά την αλαζονική, σχεδόν επιληπτική στάση του ανθρώπου, περιορίζοντας συνεχώς τον ζωτικό χώρο των άγριων ζώων, κατακτώντας τη φύση και κάνοντάς την πεδίο κερδοφορίας.

Ο Βενσάν Μινιέ, ένας από τους πιο διακεκριμένους φωτογράφους της άγριας ζωής, μαζί με τη σκηνοθέτιδα Μαρί Αμιγκέ και τον συγγραφέα και φυσιοδίφη Σιλβέν Τεσόν, θα βρεθούν για αρκετές εβδομάδες στα οροπέδια του Θιβέτ, για να εντοπίσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού, ένα από τα πλέον ακριβοθώρητα και απρόσιτα αιλουροειδή.

Η άγρια φύση των απροσπέλαστων πεδιάδων και των δυσπρόσιτων βουνών, θα τους μαγέψει. Μία μαγεία που θα μεταφέρουν στην οθόνη, καθώς υπάρχουν οι εικόνες που κόβουν την ανάσα και ταυτόχρονα η ηρεμία των πλάνων και η υπνωτιστική όσο και αντισυμβατική, για ντοκιμαντέρ, αφήγηση, που γαληνεύουν την ψυχή, βάζουν τον θεατή σε ένα όνειρο και μάλιστα συνοδευόμενο από τις εξαίσιες μουσικές του Νικ Κέιβ και του Γουόρεν Έλις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις