Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Σελίν Ντιόν: Δίνει μάχη ζωής με σπάνια νευρολογική ασθένεια – Αναβάλλεται η συναυλία της στην Ελλάδα

Σελίν Ντιόν: Δίνει μάχη ζωής με σπάνια νευρολογική ασθένεια – Αναβάλλεται η συναυλία της στην Ελλάδα

Έναν μεγάλο Γολγοθά ανεβαίνει η Σελίν Ντιόν, η οποία δίνει μάχη ζωής με μια πολύ σπάνια νευρολογική ασθένεια. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η 54χρονη τραγουδίστρια μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, όπου τόνισε ότι μάχεται με την ασθένεια αυτή εδώ και χρόνια.

H Σελίν Ντιόν αποκάλυψε πως ταλαιπωρείται από τη νόσο Stiff Person Syndrome (SPS). Η ασθένεια της προκαλεί σπασμούς σε ολόκληρο το σώμα της. Η νευρολογική ασθένεια αυτή είναι πολύ σπάνια, καθώς προσβάλει ένα άτομο στο εκατομμύριο. Η πάθηση είναι ανίατη και όσο εξελίσσεται μετατρέπει τους ασθενείς σε… αγάλματα προκαλώντας μυϊκή ακαμψία.

Στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την ασθένειά της, η Σελίν Ντιόν φαίνεται να δυσκολεύεται να μιλήσει, πολλές φορές κάνει παύσεις ανάμεσα στις φράσεις της και καθώς περιγράφει τη δύσκολη καθημερινότητά της με την ασθένεια που πλήττει έναν στο 1.000.000, βουρκώνει και στο τέλος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της!

Η Σελίν Ντιόν φαίνεται να βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της νόσου, καθώς ανέβαλλε την ευρωπαϊκή της περιοδεία. Ανάμεσα στις χώρες, τις οποίες θα επισκεπτόταν η διάσημη τραγουδίστρια ήταν και η Ελλάδα, στις 9 Ιουνίου 2023!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Céline Dion (@celinedion)

Το μήνυμα της Σελίν Ντιόν

«Γεια σε όλους, λυπάμαι που άργησα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι τόσο πολύ και ανυπομονώ να βρεθώ στη σκηνή και να σας μιλήσω από κοντά. Όπως γνωρίζετε, ήμουν πάντα ανοιχτό βιβλίο και δεν ήμουν έτοιμη να πω τίποτα πριν, αλλά είμαι έτοιμη τώρα. Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις μου και να μιλήσω για όλα όσα έχω περάσει. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου και επηρεάζει 1/1.000.000.

Ενώ ακόμα μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκαλεί όλους τους σπασμούς που είχα. Δυστυχώς, αυτοί οι σπασμοί επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδάω όπως έχω συνηθίσει.

Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Έχω μια μεγάλη ομάδα γιατρών που εργάζονται μαζί μου για να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερα και τα πολύτιμα παιδιά μου που με στηρίζουν και με βοηθούν. Δουλεύω σκληρά με τον θεραπευτή μου καθημερινά για να ενισχύσω τη δύναμή μου και την ικανότητά μου να αποδίδω ξανά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένας αγώνας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το τραγούδι είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω.

Μου λείπετε τόσο πολύ, μου λείπει να σας βλέπω όλους, να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω για εσάς, δίνω πάντα το 100% όταν κάνω το σόου μου, αλλά η κατάστασή μου τώρα, δεν μου επιτρέπει να σας το δώσω αυτή τη στιγμή. Για να σας φτάσω ξανά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να επικεντρωθώ στην υγεία μου αυτή τη στιγμή και ελπίζω ότι βρίσκομαι στον δρόμο προς την ανάκαμψη. Αυτό είναι το επίκεντρό μου και κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για να μηνύματα συμπαράστασης στα social mediα. Να προσέχετε τους εαυτούς σας, ελπίζω να μπορέσω να σας ξαναδώ σύντομα. Σας ευχαριστώ».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις