Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Σούζαν Σαράντον: Zήτησε συγγνώμη για τα σχόλια κατά του Ισραήλ

Σούζαν Σαράντον: Zήτησε συγγνώμη για τα σχόλια κατά του Ισραήλ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ

Η διάσημη ηθοποιός, Σούζαν Σαράντον, θορυβήθηκε από τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά της κατά του Ισραήλ και ανέκρουσε πρύμναν, ζητώντας «συγγνώμη» για τα όσα είπε.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Susan Sarandon, είχε πει μιλώντας σε μια εκδήλωση στην Union Square στις 17 Νοεμβρίου με αφορμή την επίθεση της Χαμάς ότι στο Ισραήλ: «παίρνουν μια γεύση από το πώς είναι να είσαι Μουσουλμάνος στις ΗΠΑ».

Η ηθοποιός μπήκε στο μάτι του κυκλώνα με τις δηλώσεις αυτές και… άκουσε τα μύρια όσα.

Η Σούζαν Σαράντον πήρε θέση χθες (1.12.2023) το βράδυ στο όλο θέμα με ανάρτησή της στο Instagram και ζήτησε «συγγνώμη» για τα όσα είχε πει για το Ισραήλ.

«Ήταν τρομερό λάθος»

Μάλιστα ανέφερε ότι η επιλογή των λέξεων της ήταν ένα «τρομερό λάθος».

«Αυτή η φράση ήταν ένα τρομερό λάθος, καθώς υπονοεί ότι μέχρι πρόσφατα οι Εβραίοι ήταν ξένοι στη δίωξη, ενώ ισχύει το αντίθετο», έγραψε η Susan Sarandon στην ανάρτησή της στο Instagram.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Sarandon (@susansarandon)

 

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, από αιώνες καταπίεσης και γενοκτονίας στην Ευρώπη, μέχρι τον πυροβολισμό του “Δέντρου της Ζωής” στο Πίτσμπουργκ, οι Εβραίοι γνώριζαν από καιρό τις διακρίσεις και τη θρησκευτική βία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα», ανέφερε Σούζαν Σαράντον.

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι δεν σχεδίαζε να μιλήσει στη συγκέντρωση, αλλά προσκλήθηκε στη σκηνή να πει λίγα λόγια καθώς ήταν στη συγκέντρωση με μια «διαφορετική ομάδα ακτιβιστών που επιδιώκουν να τονίσουν την επείγουσα ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να ζητήσουν παύση» και επισήμανε ότι μετανιώνει που μείωσε την πραγματικότητα και «τους ανθρώπους που πλήγωσε με τα σχόλιά της».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Susan Sarandon (@susansarandon)

 

«Θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου για ειρήνη, αλήθεια, δικαιοσύνη και συμπόνια για όλους τους ανθρώπους. Ελπίζω να μπορέσουμε να συναντηθούμε με αγάπη και προθυμία για διάλογο, ειδικά με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε», κατέληξε το μήνυμά της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις