Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στροφή στο ημιέτοιμο φαγητό οι Έλληνες…

Στροφή στο ημιέτοιμο φαγητό οι Έλληνες…

 

Ωραίος ο μουσακάς όταν ανοίγεις το πακετάκι, τον βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων και σε τρία λεπτά είναι λαχταριστός στο πιάτο σου αλλά πόσο υγιεινός είναι;

 

Οι όλο και πιο έντονοι ρυθμοί στη χώρα μας έχουν κάνει τις οικογένειες να χαλάσουν την παράδοση της μεσημεριανής μάζωξης για φαγητό…Οι γυναίκες πλέον εργάζονται και μάλιστα όχι σε ωράριο οχτάωρου ώστε να έχουν χρόνο για μαγειρική!
 
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τα ημιέτοιμα φαγητά και τα κατεψυγμένα προϊόντα, έχουν 10% αύξηση πωλήσεων τα τελευταία 5 χρόνια! Πόσο καλό όμως μπορεί να είναι αυτό για τη διατροφή μας; Η διαιτολόγος Μαρία Σταυριανού λέει στο NewsIt πως τα κατεψυγμένα λαχανικά και ψάρια δε χάνουν τη θρεπτική αξία από τη στιγμή που η ψύξη τους γίνει άμεσα και σωστά. Άλλωστε ο πάγος είναι φυσικό συντηρητικό.
Από την άλλη όμως οι προτηγανισμένες πατάτες και τα ημιέτοιμα φαγητά συνήθως έχουν συντηρητικά έτσι καλό είναι να τα αποφεύγουμε ως λύση στην αντικατάσταση των κυρίων γευμάτων μας.
Τώρα αν δεν έχετε χρόνο εμείς το καταλαβαίνουμε για αυτό σας δίνουμε απλές συμβουλές ώστε να κερδίσετε λίγο από αυτόν.
Προσπαθείστε όσο κουραστικό και αν είναι να μαγειρέψετε κάτι από το βράδυ.
 
Αν είναι αδύνατον αυτό,ξεπαγώστε το κρέας ή το ψάρι από το βράδυ κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο την επόμενη μέρα.
 
Καθαρίστε τις πατάτες σας και βάλτε τες σε ένα μπολ με νερό ώστε να μη μαυρίσουν.
 
Μαγειρέψτε το κυρίως πιάτο από το βράδυ και την επόμενη παραγγείλετε μόνο μια σαλάτα.
 
Ένα μαγείρεμα, πολλά φαγητά! Μαγειρέψτε έξυπνα και σε μεγάλες δόσεις, φαγητά που καταψύχονται όπως μοσχαράκι με λαχανικά ή κοτόπουλο βραστό με λαχανικά. Έτσι εύκολα τα βγάζετε από την κατάψυξη , μέρες με λιγότερο χρόνο, τα ζεσταίνετε και ξέρετε τι τρώτε!
 
Και το αγαπημένο των γυναικών…Χρησιμοποιείστε τις ειδικές σακούλες ψησίματος, γλυτώνοντας χρόνο από το πλύσιμο πιάτων!
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε