Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ!

Συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ!

Εύκολες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, νέες νόστιμες ιδέες από το NewsIt!

Φέτος τολμήστε να μετατρέψετε το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε ένα γιορτινό μπουφέ με gourmet νοστιμιές, που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Μετά τα σου με μους σολωμού, κεφτεδάκια χοιρινά με σάλτσα δυόσμου και την ατομική σαλάτα σε ποτήρι,σήμερα ολοκληρώνουμε το μπουφέ μας με κεκάκια με γραβιέρα και σύκο, ψαρονέφρι λουκούμι και  αλλιώτικες πατάτες που θα …ξετρελάνουν.

Η επιχείριση εντυπωσιακός και πρωτότυπος γιορτινός  μπουφές,ξεκινάει…

 

Κεκάκια με γραβιέρα και σύκο

Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγά με ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα. Ρίχνουμε 160 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ένα κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ.

 
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα ή όποιο άλλο ημίσκληρο αλμυρό τυρί προτιμάτε και 150 γραμμάρια ξερά σύκα ψιλοκομμένα.
Τέλος προσθέτουμε από μισό κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο και θυμάρι,αλάτι και λίγο πιπέρι. 
 

Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Λαδώνουμε μια φόρμα με 12 υποδοχές για μικρά κεκάκια αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
 

 

Ψαρονέφρι λουκούμι!

 Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι για 2 ώρες σε λιωμένο στο μπλέντερ ακτινίδιο. Το σοτάρουμε ελαφρά σε λάδι. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε ξερά δαμάσκηνα και βερίκοκα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 1/4 της κούπας του τσαγιού χυμό πορτοκάλι και 1/4 κονιάκ .Βράζουμε για 10 λεπτά. Παίρνουμε ένα έτοιμο φύλο σφολιάτας,απλώνουμε στο κέντρο του 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ότι γεύση θέλουμε. Κόβουμε κατά μήκος το ψαρονέφρι και το γεμίζουμε με τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι στο κέντρο της σφολιάτας και το τυλίγουμε. Αλείφουμε με χτυπημένο κροκάδι τη σφολιάτα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς σε αέρα τα πρώτα 15 λεπτά, κατεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

 

Οι αλλιώτικες πατάτες που θα …ξετρελάνουν

 

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1,5 κιλά πατάτες, βρασμένες καθαρισμένες και μισολειωμένες με κουτάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
 
Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο, το μπέικον μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και βούτυρο,ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν οι πατάτες. Μην προσπαθήσετε να το κάνετε πουρέ. Όλη η ομορφιά είναι μείνουν τα κομματάκια της πατάτας. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε
 
Εμείς τολμήσαμε και προσθέσαμε λίγη κρέμα γάλακτος! Η γεύση απογειώθηκε…
 
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε